Ελλάδα

Απάντησε αρνητικά η Καρδίτσα – Ψάχνει ομάδα μέσω wild card η ΕΟΚ

Μέσω wild card θα δοθεί η τελευταία διαθέσιμη θέση συμμετοχής στην Basket League, αφού η Καρδίτσα απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΕΟΚ.

Η Καρδίτσα απάντησε αρνητικά σε πρόταση που είχε δεχτεί για συμμετοχή στην Basket League την νέα σεζόν και πλέον η ΕΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης ομάδας που θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό.

Το σε ποια ομάδα θα δοθεί η wild card, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από την ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση και θα αποτελείται από πέντε μέλη, τρεις εκπρόσωπους της ΕΟΚ και δυο του ΕΣΑΚΕ.

Ενδιαφέρον έχει δείξει ο Ερμής Αγιάς, ενώ υπάρχει φημολογία και για τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ακόμη και για τον ΟΦΗ. Σημειώνεται, δε, πως χθες ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συμφώνησαν πως θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για να παραμείνει στην Basket League ο Ολυμπιακός.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε απάντηση της πρόσκλησης της Ε.Ο.Κ., το σωματείο μας σήμερα, εγγράφως δήλωσε πως δε θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Α1.

Η απόφαση αυτή, προήλθε μέσα από ανοικτές διαδικασίες, όπως η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου αλλά και από συζητήσεις που έγιναν όλες τις προηγούμενες ημέρες, για τις οποίες τηρούμε την αρχή της εμπιστευτικότητας.

Μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής στην Α1 και μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ έθεσε πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, θέλοντας να διαφυλάξει το παρόν αλλά και το μέλλον του σωματείου μας.

Χωρίς εγγυημένα έσοδα, χωρίς το νέο κλειστό γυμναστήριο να έχει λειτουργήσει ακόμη, χωρίς χρόνο για εκτεταμένες συζητήσεις με ενδιαφερόμενους και με δεδομένη την αναγκαιότητα εύρεσης ενός μεγαλομετόχου για τη σύσταση Κ.Α.Ε., η απόφασή μας λήφθηκε με αίσθηση της πραγματικότητας αλλά και με το αίσθημα της ευθύνης.

Με την απόφαση αυτή, ο σχεδιασμός του σωματείου μας όχι μόνο ανατρέπεται, αντίθετα προβάλλεται και ενισχύεται, αφού μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναδείχθηκαν βασικά μέρη του, όπως είναι η σημασία της λειτουργίας του νέου κλειστού, αλλά και η ανάγκη για οικονομική βιωσιμότητα.

Σίγουροι για την επιλογή μας, υπερήφανοι για όσα έχει καταφέρει ο σύλλογός μας, αλλά ταυτόχρονα φιλόδοξοι για νέες αντίστοιχες ευκαιρίες στο μέλλον, προγραμματίζουμε τη νέα περίοδο, που θα μας βρει στην Α2 Εθνική, αλλά και στο νέο κλειστό γυμναστήριο από την αρχή της περιόδου, κάτι που με τόση προσμονή αναμένουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους της ομάδας για το ενδιαφέρον και πολύ σύντομα, θα ενημερωθούν για κάθε πτυχή του σχεδιασμού μας».



Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x