Ελλάδα

Φουλ για παραμονή ο Ηρακλής - Μεγάλη νίκη μετά από δύο παρατάσεις

Ο «γηραιός» σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις κατάφερε να πάρει το… διπλό με 95-89 κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών μετά από ένα ματς που είχε διάρκεια περίπου δυόμιση ώρες.

Μια μεγάλης σημασίας νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε ο Ηρακλής εκτός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο «γηραιός» σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις κατάφερε να πάρει το… διπλό με 95-89 μετά από ένα ματς που είχε διάρκεια περίπου δυόμιση ώρες.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ηρακλή μετά από επτά ήττες, την στιγμή που ο Απόλλωνας γνώρισε την τέταρτη ήττα του στη σειρά. Ο Ηρακλής με ρεκόρ 4-13 βρίσκεται στην 12η θέση και ο Απόλλωνας με 5-12 είναι μια θέση υψηλότερα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή να είναι αρκετά καλός επιθετικά, και χάρη στους Ρότεν, Γκαρετ και Γουντς να φτάνει το προβάδισμά του ακόμη και στους 12 ποντους. Ο Απόλλωνας άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μπρος και με τον Τσαλμπούρη να είναι ο καλύτερος του παίκτης και αρκετά εύστοχος από την γραμμή του τριπόντου να ρίχνει τη διαφορά. Οι Πατρινοί βρήκαν και άλλους τρόπους για να σκοράρουν και να ασκούν πίεση στον «γηραιό», ο οποίος με τον Ρότεν να αναλαμβάνει τις περισσότερες επιθέσεις να διατηρεί το προβάδισμα. (27-33).

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα , συνεχίστηκε και πάλι στο ίδιο… μοτίβο, με τον Ηρακλή να έχει το προβάδισμα και κορυφαίο τον Ρότεν , ενώ τον Απόλλωνα να πιέζει με τον Τσαλμπούρη να είναι η μόνη αξιόπιστη επιλογή επιθετικά. Ο ίδιος έστειλε το παιχνίδι στην πρώτη παράταση όταν ευστόχησε σε τρίποντο λίγα δεύτερα πριν το τέλος του ματς (67-67).



Η παράταση ξεκίνησε με τον Ρότεν να αποχωρεί από το ματς με πρόβλημα στη μέση. Η εξέλιξη αυτή αν και όλοι περίμεναν να επηρεάσει τον Ηρακλή, δεν το έκανε. Ο Γουντς, πήρε πρωτοβουλίες, με δύο τρίποντα έφερε μπροστά τον Ηρακλή και πάλι στο σκορ. Στο τέλος του 5λέπτου, το ματς πήγε στη δεύτερη παράταση μετά από εύστοχο λέι-απ του ΜακΛιν.

Ο Ηρακλής στη δεύτερη παράταση ξεκίνησε δυναμικά. Με τους Εϊμπραμς, Παπαδάκη και Σκορδίλη ο γηραιός πήρε κεφάλι στο σκορ και διαφορά φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-22, 27-33, 49-53, 67-67 (κ.δ.), 80-80 (Α’ παρ.), 89-95
Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x