Ελλάδα

Νικηφόρο… μπάσιμο στα «σαλόνια» για Απόλλωνα με «καυτό» Δίπλαρο!

Με τον Νίκο Δίπλαρο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση (24π., 6 ριμπ., 10 ασίστ), ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε 80-72 υποδεχόμενος τον Ιωνικό, επιστρέφοντας έτσι με νίκη στη Stoiximan Basket League.

Με το... δεξί στη Stoiximan Basket League ο Απόλλων Πάτρας! Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν 80-72 υποδεχόμενοι την Κυριακή (3/10) τον Ιωνικό, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Νίκο Δίπλαρο (24π., 6 ριμπ.,10 ασίστ) κι έτσι επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στα «σαλόνια»!

Οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 17 πόντους τρεισήμισι λεπτά πριν την τελευταία κόρνα, με την ομάδα της Νίκαιας να μένει στην πολύ καλή της παρουσία στο 2ο και το 3ο δεκάλεπτο.

Πολύ καλή η παρουσία και του Κόουλμαν (22π., 9 ριμπ., 1 ασίστ) από πλευράς Απόλλωνα, με τον Τζέρμαν (22π., 4 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ.) να ξεχωρίζει για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με 21 επιθετικά ριμπάουντ!




Το ματς:

Οι Πατρινοί μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, ξεκινώντας με ένα 7-0 και εν συνεχεία προηγούμενοι με 12-4. Οι Κόουλμαν και Ντέιβις ήταν οι μπροστάρηδες των γηπεδούχων στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με το υπέρ τους 22-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ιωνικός έσφιξε την άμυνά του, δεχόμενος συνολικά 14 πόντους. Την ίδια στιγμή έβρισκε αρκετές λύσεις μέσα από τη ρακέτα, είτε από τους ψηλούς είτε με διεισδύσεις, με αποτέλεσμα να μειώσει στους επτά πόντους (36-29) πριν την τελευταία κόρνα του πρώτου μέρους.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους και στην 3η περίοδο. Ο Ιωνικός αδυνατούσε να βρει απαντήσεις στις προσπάθειες του Κόουλμαν, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να φτάσει στα τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου στη μέγιστη (μέχρι εκείνο το σημείο) διαφορά των 13 πόντων (52-39). Η ομάδα της Νίκαιας απάντησε με ένα επί μέρους 8-0 για το 52-47, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 54-47.

Στα 12'' μετά την έναρξη της 4ης περιόδου ο Ιωνικός μείωσε στους τέσσερις (54-50) με το γκολ-φάουλ του Τζέρμαν. Παρόλα αυτά, στη συνέχεια ο Δίπλαρος μπήκε δυνατά στην «εξίσωση» του ματς, οδηγώντας την ομάδα του μέχρι και το +17 (75-58, 3'27'' πριν τη λήξη). Ο Τζέρμαν προσπάθησε να κρατήσει τους φιλοξενούμενους μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο ο Έλληνας γκαρντ έδειχνε αποφασισμένος για τη νίκη της ομάδας του, με τον Ιωνικό να επικρατεί εν τέλει 80-72.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 36-29, 54-47, 80-72.

MVP: Δεν τίθεται ερώτημα. Σε εξαιρετική μέρα ο Νίκος Δίπλαρος, με τον 24χρονο άσο να συνεισφέρει τόσο από στατικής άποψης (24π., 6 ριμπ.,10 ασίστ), όσο -κυρίως- και με το κουβάλημα της ομάδας του στα κρίσιμα σημεία.

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Το κοιτάς και το ξανακοιτάς για να το πιστέψεις. Ο Ιωνικός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 επιθετικά ριμπάουντ (έναντι οκτώ των γηπεδούχων) κι όμως δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν.

Οι διαιτητές: Μάνος, Τσολάκος, Τσώνος

Απόλλων Πάτρας-Ιωνικός: 80-72

Απόλλων Πάτρας-Ιωνικός: 80-72

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x