Ελλάδα

Βασιλιάς της Πάτρας ο Απόλλων, πάτησε τον Προμηθέα και έκανε γερό βήμα παραμονής!

Ο Απόλλων Πάτρας ήταν κυριαρχικός απέναντι στον... συντοπίτη Προμηθέα για 40 λεπτά και έφτασε στην άνετη νίκη με σκορ 68-57, παίρνοντας ένα ροζ φύλλο-βάλσαμο όσον αφορά τη μάχη της παραμονής!

Κυρίαρχος στο πατρινό ντέρμπι ο Απόλλων!

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα παρόλο που δεν ήταν φαβορί πάτησε για 40 λεπτά τον Προμηθέα και πήρε τη νίκη με σκορ 68-57, ανεβαίνοντας στο 5-15 και παίρνοντας μία κομβική νίκη στη μάχη της παραμονής! Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, από την άλλη, ήταν απογοητευτική και σημείωσε δεύτερη σερί ήττα, πέφτοντας στο 10-9 και χάνοντας έδαφος για το πλεονέκτημα έδρας.

Απίθανο ματς έκανε ο Τέβιν Μακ, που διέλυσε την άμυνα του Προμηθέα σκοράροντας 27 πόντους με 6/11 δίποντα και 5/9 τρίποντα! Πληθωρικό πρόσωπο έδειξε και ο Αλόνζο Βερτζ, που σκόραρε 9 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ.

Από τον Προμηθέα, 12 πόντους είχε ο Τόμασον, 9 ο Ντάνγκουμπιτς και 8 ο Χογκ.



To ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του ματς, με Μακ και Ντέιβις να γράφουν γρήγορα το 7-3. Ο Προμηθέας είχε επιθετικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, με τον Απόλλωνα να βρίσκει λύσεις από τρίποντα του Μακ και του Γκρίφιν, τα οποία έγραψαν το 13-5. Οι φιλοξενούμενοι με τους Κουλμπόκα και Τόμασον άρχισαν να ξυπνούν, μειώνοντας σε 13-10, πριν ο Τσαϊρέλης φέρει το ματς στο καλάθι (16-14). Ο Απόλλων με δύο τρίποντα του φοβερού Μακ έκλεισε πάντως την πρώτη περίοδο με το υπέρ του 23-14.



Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έβγαλε μεγάλη αντίδραση και με πρωτοστάτες τους Ντάνγκουμπιτς και Τόμασον άρχισε να ρίχνει τη διαφορά, πλησιάζοντας στον πόντο (25-24), με τον Κόντιν να καρφώνει για την ισοπαλία (26-26). Οι δύο ομάδες έμειναν γι' αρκετή ώρα χωρίς λύσεις στην επίθεση, πριν ο Μακ με νέο τρίποντο ξαναφέρει το +5 (32-27) και ο Βέρτζ γράψει το 37-31 του ημιχρόνου.



Ο Απόλλων μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, κρατώντας την απόστασή του από τον Προμηθέα με πρωταγωνιστή σε αυτό το διάστημα τον Μπόγρη (43-35). Ο Μακ συνέχισε να είναι «καυτός» και στο δεύτερο μέρος, ανεβάζοντας με ένα δικό του επιμέρους 5-0 τη διαφορά στους 12 (52-40). Ο Προμηθέας με τον Τόμασον προσπάθησε να μειώσει λίγο και μείωσε σε 53-46, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 55-46.



Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες πάρα πολύ άστοχες, με τον Μπόγρη να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στο +11 για τους γηπεδούχους (59-48). Ο Προμηθέας κόλλησε για παραπάνω από επτά λεπτά στην επίθεση μένοντας άποντος, με τον Ντέιβις να βάζει σημαντικό τρίποντο δύο λεπτά πριν το τέλος, που έστειλε τη διαφορά στους 15 (63-48). Κάπου εκεί μπήκε τέλος στο ματς, καθώς η προσπάθεια του Προμηθέα να πλησιάσει έπεσε στο κενό.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 37-31, 55-46, 68-57

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x