Ελλάδα

Πήρε το «θρίλερ» με την Καρδίτσα και μπήκε με το… δεξί ο Απόλλων!

Με δύο κρίσιμες βολές του Τι Τζέι Σταρκς στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Απόλλων Πατρών πήρε το ντέρμπι με την Καρδίτσα, νικώντας 72-71, στην πρεμιέρα της Basket League.

Η ψυχραιμία του Τι Τζέι Σταρκς από τη γραμμή των βολών στο τέλος και το άστοχο τρίποντο του Μάρεκ Κλάσεν, έδωσαν στον Απόλλωνα τη νίκη 72-71 επί της Καρδίτσας, στην πρεμιέρα της Basket League.

Ντέρμπι ήταν το ματς καθ’ όλη τη διάρκειά του, με τους Πατρινούς να παίρνουν το ροζ φύλλο στις λεπτομέρειες.

Εκτός από καθοριστικός, ο Σταρκς ήταν και κορυφαίος για την ομάδα του Βετούλα με 28 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ καλή εμφάνιση και από τον Μαλίκ Όσμπορν με 12π. και 8 ριμπάουντ.

Από την ομάδα της Θεσσαλίας, ξεχώρισε ο Ρομέλο Γουάιτ με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το ματς
Πολύ καλό ρυθμό είχε από νωρίς η αναμέτρηση με την Καρδίτσα μπροστά (7-9) και τον Απόλλωνα να πατά το… γκάζι στη συνέχεια και με Σταρκς και Όσμπορν να ξεφεύγει στο +10 (21-11), στο 7’. Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και μείωσαν (26-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με υψηλό ρυθμό και τους Πατρινούς να ελέγχουν την κατάσταση, διατηρώντας το +8 (40-32), μέχρι το 16’. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Θεσσαλίας, η οποία έσφιξε αμυντικά και με πρωταγωνιστή τον Γουάιτ στην επίθεση έκανε σερί 10-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (40-42).

Με τρίποντο του ΜακΚάλουμ μπήκε στο δεύτερο μέρος η Καρδίτσα, φτάνοντας στο +5 (40-45), με τον Γουάσινγκτον να απαντά για την ισοφάριση (47-47) του Απόλλωνα, στο 23’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε πολύ κλειστό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (58-58).

Το ντέρμπι κρατούσε και στην τέταρτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να ήταν νευρικές και άστοχες και το παιχνίδι στην ισοπαλία (68-68). Με 2/2 βολές ο Γουάσινγκτον ο Απόλλων πέρασε μπροστά (70-68), με τον Μπιουκάναν να κάνει 1/2 στα 15,6’’ πριν τη λήξη, να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο ίδιος να κάνει το λάθος. Ο Σταρκς δέχτηκε το γρήγορο φάουλ και από τη γραμμή έκανε το 72-69, στα 5,2’’. Στην τελευταία επίθεση ο Κλάσεν αστόχησε σε τρίποντο, με τον Σμιθ να πετυχαίνει το buzzer beater φόλοου και η ομάδα της Πάτρας να παίρνει τη νίκη με το τελικό 72-71.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 40-42, 58-58, 72-71

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x