Την πρώτη του προσθήκη ξένου παίκτη για τη νέα σεζόν ανακοίνωσε ο Άρης. Ο λόγος για τον Αρνόλντας Κουλμπόκα, με τον 27χρονο πάουερ φόργουορντ να υπογράφει διετές συμβόλαιο και να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τη σεζόν 2022/23, όταν έπαιξε στον Προμηθέα.
Ο Κουλμπόκα αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην λιθουανική Γουλβς μετρώντας 10,4 πόντους με 47% στο τρίποντο και 91% στις βολές, και 3,2 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις ξένων παικτών, με τους Μπριν Φορμπς, Μπράις Τζόουνς, Ρόνι Χάρελ, Στίβεν Ίνοχ και Τζέικ Φόρεστερ, αλλά και των γηγενών, με τους Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ, Στέλιο Πουλιανίτη και Γιώργο Τανούλη.
Η ανακοίνωση:
Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Arnoldas Kulboka έως το 2027.
Ο Λιθουανός Arnoldas Kulboka γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1998 και με ύψος 2.08μ. αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ.
Ο 27χρονος άσος ξεκίνησε την μπασκετική σταδιοδρομία του το 2014 στη δεύτερη ομάδα της Zalgiris Kaunas και το 2015 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη γερμανική Brose Bamberg. Στην πρώτη του χρονιά, αγωνίστηκε στην ομάδα U19, την οποία βοήθησε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ έπαιξε και στους Baunach Young Pikes της Α2. Τη σεζόν 2016-17 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους Baunach Young Pikes (14.7π.) και τον Μάιο του 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην Brose Bamberg.
Το καλοκαίρι του 2017 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ιταλική Orlandina Basket. Με 10.3 πόντους και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αναδείχτηκε ο καλύτερος νέος παίκτης του Basketball Champions League.
Το 2018 επιλέχθηκε στο νούμερο 55 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Charlotte Hornets και επέστρεψε στην Brose Bamberg, για την τελευταία του σεζόν στη γερμανική ομάδα και το 2019 υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην ισπανική Bilbao.
Το 2021 οι Charlotte Hornets του πρόσφεραν two-way συμβόλαιο. Με την ομάδα του ΝΒΑ έπαιξε σε δύο αγώνες, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στη θυγατρική τους στην G-League, Greensboro Swarm.
Το καλοκαίρι του 2022 ο Kulboka αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Προμηθέα Πάτρας. Με την αχαϊκή ομάδα μέτρησε 12.1 πόντους (με 44% στο τρίποντο) και 5.3 ριμπάουντ στη Stoiximan GBL, ενώ στο BKT EuroCup είχε 14.7 πόντους και 5.9 ριμπάουντ, με 43% στο τρίποντο.
Το 2023 η ουκρανική Prometey του πρόσφερε συμβόλαιο, όμως στάθηκε άτυχος, αφού λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, έμεινε εκτός παρκέ για όλη τη σεζόν. Πέρυσι, υπέγραψε στη λιθουανική Wolves και η «επιστροφή» του ήταν εξαιρετική, αφού μέτρησε 10.4 πόντους με 47% στο τρίποντο και 91% στις βολές, και 3.2 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






