Ελλάδα

«Καυτός» Τολιόπουλος οδήγησε σε νίκη με ανατροπή τον Άρη!

Πραγματοποιώντας πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και με τον Βασίλη Τολιόπουλο σε μεγάλο βράδυ, ο Άρης Midea επικράτησε με ανατροπή 69-61 της Καρδίτσας.

«Σούπερ» Βασίλης Τολιόπουλος, οδήγησε τον Άρη Midea στη νίκη με ανατροπή επί της Καρδίτσας!

Παρά το γεγονός πως οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν με την πλάτη στον... τοίχο στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με τον Έλληνα γκαρντ σε πρώτο πλάνο έφεραν τούμπα το ματς (69-61) και πήραν το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Basket League.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τολιόπουλος με 22 πόντους και μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Χάρελ και Γκάλιναντ να ακολουθούν με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:


Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στην αναμέτρηση με αρκετά λάθη και χαμένα σουτ, με την Καρδίτσα να προηγείται με 9-5 στο 5' και ένα λεπτό αργότερα με 13-9. Τα τρίποντα των Μποχωρίδη και Τολιόπουλου στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου έδωσαν επιθετική «πνοή» στον Άρη, ο οποίος ισοφάρισε σε 15-15 για το πρώτο δεκάλεπτο.


Μάλιστα, με ένα λέι απ του Τολιόπουλου στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου, οι Θεσσαλονικείς πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (17-15). Ένα επιθετικό κρεσέντο όμως των φιλοξενούμενων πίσω από τα 6,75μ. με τα τρίποντα των Κλάσεν, Σάιμπερτ και ΜακΚάλουμ, η Καρδίτσα, όχι μόνο πήρε εκ νέου το προβάδισμα, αλλά ανέβασε και τη διαφορά στο +8 (24-32) στο 17'. Οι «κίτρινοι» συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά επιθετικά προβλήματα σκοράροντας με το... σταγονόμετρο στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 39-29.




Τελείως διαφορετικό ήταν το πρόσωπο που παρουσίασε ο Άρης στο παρκέ του Αλεξάνδρειου μετά τη διακοπή του ημιχρόνου, με τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να ανεβάζουν «στροφές» στο επιθετικό κομμάτι, βελτιώνοντας παράλληλα και την άμυνά τους. Ο Βασίλης Τολιόπουλος βρέθηκε στην τρίτη περίοδο στη... ζώνη του λυκόφωτος παίρνοντας από το «χέρι» τους Θεσσαλονικείς και με 13 πόντους στο δεκάλεπτο ήταν εκείνος που ηγήθηκε της αντεπίθεσης του Άρη, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία για το 50-50.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 37' (56-56). Στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, η τριάδα των Τολιόπουλου, Γκάλιναντ και Σανόγκο αποδείχθηκαν ψύχραιμοι στη διαδικασία των βολών, χαρίζοντας τη νίκη στον Άρη με το τελικό 69-61.


Τα δεκάλεπτα: 15-15, 29-39, 50-50, 69-61.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x