Ελλάδα

Θριάμβευσε στην έδρα του Άρη με ασταμάτητο Ραντούλιτσα το Μαρούσι!

Μεγάλη νίκη με 73-67 πανηγύρισε μέσα στην έδρα του Άρη για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League το Μαρούσι, έχοντας για μεγάλο του πρωταγωνιστή τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα!

Έφυγε με μεγάλη νίκη από την έδρα του Άρη το Μαρούσι!

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη φετινή σεζόν, καταφέρνοντας να μπλοκάρει τους Θεσσαλονικείς μέσα στο Αλεξάνδρειο και πανηγυρίσει την σπουδαία νίκη με 73-67, για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Basket League!

Καταφέρνοντας να πάρει διψήφιες διαφορές στην τρίτη περίοδο και έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος κυριάρχησε στις δύο ρακέτες και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με double-double (19 πόντους και 12 ριμπάουντ), σε 32 λεπτά συμμετοχής. Διψήφιοι για τους νικητές ήταν επίσης οι Κόσεϊ, Τζούστον, Γούνταρντ και Νικολαΐδης, οι οποίοι πέτυχαν από 10 πόντους.

Από την άλλη, για τον Άρη, ο οποίος γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα του σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας άσχημο ποσοστό (6/30) στα τρίποντα, ξεχώρισε μόνο ο Τολιόπουλος, ο οποίος έβαλε 18 πόντους, αλλά ήταν άστοχος με 1/10 τρίποντα.

Έτσι, μετά την αποψινή μεγάλη νίκη του το Μαρούσι ανέβηκε στο 7-13, ενώ ο Άρης παρέμεινε πέμπτος, με ρεκόρ 11-9.

Το ματς


Αμφίρροπη στο ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με το Μαρούσι να παίρνει μικρά προβαδίσματα με Γούνταρντ, Κόσεϊ και Τζούστον, ενώ ο Τολιόπουλος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του έβαλε τον Άρη μπροστά (10-6) για πρώτη φορά στην βραδιά. Ο Ραντούλιτσα πέτυχε τα πρώτα του καλάθια, ισοφαρίζοντας σε 12-12, ενώ οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και ο Ριντ με εύστοχο λέι απ έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με 22-21, πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Άρης-Μαρούσι 67-73

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Νικολαΐδη να σκοράρει για τρεις, βάζοντας εκ νέου μπροστά τους φιλοξενούμενους (22-24), ενώ ο Άρης έμεινε χωρίς πόντο για κάτι περισσότερο από τρία αγωνιστικά λεπτά, επιτρέποντας στο Μαρούσι να φτιάξει σερί 7-0 και να ξεφύγει με τη μέγιστη υπέρ του διαφορά στο ματς (22-28). Ο Περσίδης με τρίποντο… έσπασε το ρόδι για την ομάδα του Καστρίτη, ενώ ο Χάρελ συνεχόμενα τρίποντά του μείωσε σε 30-33 και 35-36, πριν η Ραντούλιτσα και Κόσεϊ βάλουν το Μαρούσι μπροστά με 43-37, στου δρόμου τα μισά.

Άρης-Μαρούσι 67-73

Ο Άρης συνέχισε να δυσκολεύεται επιθετικά και μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, μένοντας χωρίς σκορ στα 2,5 πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ο Ραντούλιτσα συνέχισε να κυριαρχεί στη ρακέτα, πετυχαινοντας τέσσερις σερί πόντους και δίνοντας στο Μαρούσι για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (37-47). Με «όπλο» την καλή αμυντική του λειτουργία, το Μαρούσι κατάφερε να διατηρήσει αυτό το +10 (50-60), μέχρι και τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Άρης-Μαρούσι 67-73

Ο Άρης προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του στην τελική ευθεία του αγώνα, βελτιώνοντας την άμυνά του και μειώνοντας σε 58-62, όμως το Μαρούσι συνέχισε να ψάχνει με επιτυχία τον Ραντούλιτσα στην επίθεσή του, μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο με προβάδισμα 7 πόντων (60-67). Εκεί, ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μεγάλη νίκη με 73-67!

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 37-43, 50-60, 67-73

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x