Ελλάδα

Άρης-Παναθηναϊκός: Από το Αλεξάνδρειο ξεκινάει η υπεράσπιση του τίτλου

Ο Άρης φιλοξενεί τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό (3/10, 20:00) στο Αλεξάνδρειο, σε μια αναμέτρηση με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Τζάμπολ στη Stoiximan Basket League για τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό, που θα ξεκινήσει από το Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη (3/10, 20:00, BwinΣΠΟΡ FM, sport-fm.gr, ΕΡΤ3) την προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε τον Ιούνιο επικρατώντας 3-1 στους τελικούς με το Λαύριο.

Οι «πράσινοι» έρχονται από την ήττα (75-63) στην έδρα της Μονακό την Πέμπτη για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, η οποία συνδυάστηκε από κακή εμφάνιση, ενώ ακολουθεί το εντός έδρας με τη Φενερμπαχτσέ (7/10).

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς υπέστησαν ήττα-αποκλεισμό (68-67) στη Λάρισα στις 18 Σεπτεμβρίου για το Κύπελλο, ενώ ακολούθησε η νίκη επί του Κολοσσού (84-68) σε φιλικό παιχνίδι (22/9).

Θυμίζουμε ότι στον πάγκο του Άρη επέστρεψε μετά από δύο χρόνια ο Γιάννης Καστρίτης, ενώ οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε ανοικοδόμηση του ρόστερ τους έχοντας ως κύριο μέλημα την παραμονή στην κατηγορία. Τελευταία προσθήκη για τους γηπεδούχους ο φόργουορντ Μάικλ Φίνκε.

Στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο δεν υπολογίζεται ο Τζέρεμι Έβανς, που έχει μείνει εκτός της εξάδας των ξένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 7η φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο νικητής και στις 6 προηγούμενες συναντήσεις τους για την 1η αγωνιστική. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έχουν 27 νίκες σε 29 ματς πρεμιέρας, ενώ ο Άρης έχει ρεκόρ 14 νίκες-15 ήττες.

Από ‘κει και πέρα, το εν λόγω παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος εργάστηκε για 3 χρόνια (2014-17) στους Θεσσαλονικείς, ενώ υπάρχουν και 3 παίκτες που έχουν φορέσει την κίτρινη φανέλα: ο Οκάρο Γουάιτ (2015-16), ο Λευτέρης Μποχωρίδης (2010-14, 2017-20) και ο Βασίλης Καββαδάς (2016-17).

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός μετράει 11 σερί νίκες κόντρα στον Άρη, ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκε σε παιχνίδι κανονικής περιόδου από τους «κίτρινους» στο Αλεξάνδρειο ήταν το 2008 (13 συνεχόμενα διπλά έκτοτε).
Διαιτητές του αγώνα είναι οι Παπαπέτρου-Τζιοπάνος Ν.-Δαρλαμήτσος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x