Ελλάδα

Αταμάν: «Δεν τους αφήσαμε να πάρουν το πρωτάθλημα στην έδρα μας - Αφιερωμένη η νίκη στον Παύλο»

Τι δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τέταρτο τελικό της Stoiximan GBL.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Περήφανος για την προσπάθεια ρτων παικτών του δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού (93-86).

«Χαίρομαι γιατί σήμερα δεν τιμωρήθηκα. Ελπίζω να μην με τιμωρήσουν και τώρα που ήρθα με κοντομάνικο στη συνέντευξη Τύπου. Είχαμε πολλές απουσίες, αλλά όλοι οι παίκτες μου πάλεψαν πολύ. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κρατήσαμε τον Ολυμπιακό χαμηλά, στο δεύτερο είχαμε τον έλεγχο και πάλι αλλά με τα φάουλ του Ναν είχαμε πρόβλημα στην επίθεση, αλλά όλα τα παιδιά έπαιξαν τα έδωσαν ολα. Ο Χέιζ μάς βοήθησε πάρα πολύ, έπαιξε για 48 λεπτά. Ο Τολιόπουλος και ο Σορτς βοήθησαν, ο Γκραντ μπορεί να έχασε κάποια σουτ αλλά έκανε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα. Με τον Χουάντσο παίξαμε άμυνα στα γκαρντ του Ολυμπιακού και προστατέψαμε τη ρακέτα μας. Ο Ολυμπιακός δε βρήκε σκορ κοντά στο καλάθι και επιθετικά είχαμε δύο ευκαιρίες να κερδίσουμε πριν τις παρατάσεις, με τον Χουάντσο και τον Τολιόπουλο. Όπως και να έχει, στην τελευταία παράταση παίξαμε καλή άμυνα και κερδίσαμε. Είναι σημαντικό για μας και τον κόσμο μας να κερδίσουμε υπό τέτοιες συνθήκες, δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν το πρωτάθλημα στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τον τίτλο στην έδρα τους», τόνισε.

Για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε ο ίδιος με τις απουσίες και το αν ένιωσε βοήθεια από… ψηλά λόγο της επετείου οκτώ ετών από την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, είπε: «Φυσικά αφιερώνουμε τη νίκη στον Παύλο Γιαννακόπουλο, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν το πιο δύσκολο ματς για μας. Όλοι πάλεψαν για τη νίκη. Είμαι περήφανος για αυτούς. Όλοι ξέρουν ότι έχουμε σημαντικές απουσίες, αλλά ο κόσμος πιστεύει σε μας. Το βλέπουμε στο γήπεδο, το βλέπουμε στο δρόμο, το είδαμε και με 2.000 άτομα έξω από το ξενοδοχείο πριν το Game 4. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Παύλο Γιαννακόπουλο και σε όλη την οικογένεια Γιαννακόπουλου για την αγάπη που έχει στο μπάσκετ».

Ερωτηθείς αν υπολογίζει περισσότερο σε Τολιόπουλο και Σορτς εν όψει του Game 5 απάντησε: «Ναι, φυσικά. Είναι ομαδικό το μπάσκετ και με τον Γκραντ κουρασμένο είναι δύσκολο να παίξουμε με τρεις ψηλούς. Ο Σορτς και ο Τολιόπουλος βοήθησαν πολύ, είχαμε ανάγκη από παίκτες που θα προσφέρουν σκορ και δημιουργία, γιατί είχαμε μόνο τον Χέιζ ως άλλη επιλογή. Θα τους αξιοποιήσουμε στο πέμπτο ματς, είναι σε καλή κατάσταση, έχουν καλή ψυχολογία».

Για την κατάσταση των Σλούκα και Όσμαν εν όψει του Game 5 είπε: «Ειλικρινά δεν ξέρω, ο Σλούκας θεωρώ πως θα είναι δύσκολο με το πρόβλημα στον μηνίσκο. Ο Όσμαν είχε σπασμό, κάθε μέρα στην προπόνηση προσπαθεί να τρέξει αλλά έχει σπασμούς. Τώρα έχουμε τρεις μέρες μπροστά μας, ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας γιατί είναι πολύ σημαντικός και στο πρώτο ματς ήταν ο καλύτερος σκόρερ μας».

Σχετικά με τα φάουλ του Ναν και το πώς θα προσπαθήσει να τον προστατεύσει ανέφερε: «Πιστεύω πως ο Ναν έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ίσως το καλύτερό του στη σειρά, όσο ήταν στο ματς. Δυστυχώς έκανε πέντε φάουλ και θέλω να τα ξαναδώ. Δεν θέλω να μιλήσω ξανά για τους διαιτητές. Όλοι μιλάνε, τα ΜΜΕ μιλάνε. Ελπίζω όλοι να καταλάβουν ότι αυτοί οι τελικοί είναι σημαντικοί για το ελληνικό μπάσκετ και πρέπει να κερδίσει η ομάδα που το αξίζει. Αν ο Ολυμπιακός παίξει καλύτερα από μας και το αξίζει, θα τον συγχαρούμε. Ελπίζω όλοι να βοηθήσουν να δούμε ένα δίκαιο παιχνίδι, γιατί το αξίζουν οι παίκτες και των δύο ομάδων με την προσπάθεια που κάνουν. Να μιλάμε στο τέλος για τη νικήτρια ομάδα και όχι για τους διαιτητές».

Τέλος για τα 48 λεπτά του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις επισήμανε: «Ο Χέιζ είναι παίκτης που του αρέσει να μένει στο παρκέ. Είναι χαρούμενος όταν παίζει πάνω από 30 λεπτά. Σήμερα το ματς οδήγησε να παίξει 48 λεπτά, βοήθησε πολύ στην επίθεση αλλά και στην άμυνα του Βεζένκοφ. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε έναν τέτοιον παίκτη. Είναι φυσιολογικό για εκείνον, κάνει καθημερινά έξτρα προπόνηση και το αξίζει. Έπαιξε πολλά καλά παιχνίδια φέτος, αλλά έδειξε ότι δεν είναι μόνο παίκτης που σκοράρει και δίνει την καρδιά του στην ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x