Ελλάδα

Αταμάν: «Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε κανονική άμυνα - Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει περισσότερα στο μπάσκετ»

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού AKTOR στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το βαρύ πρόγραμμα των ομάδων της Ευρωλίγκας, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ζορίστηκε για τρία δεκάλεπτα κόντρα στον μαχητικό ΠΑΟΚ, ήταν όμως «καταιγιστικός» στο τέταρτο και τελικά πήρε τη νίκη με σκορ 89-73 στο «Παλατάκι» για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Μετά τον αγώνα, ο προπονητής των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στη βελτιωμένη άμυνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, στάθηκε στο βαρύ πρόγραμμα των ομάδων της Ευρωλίγκας, ενώ παράλληλα κάλεσε το κράτος να επενδύσει περισσότερο στον χώρο του μπάσκετ στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

Για το παιχνίδι: «Ήμασταν soft στην άμυνα στην αρχή και δώσαμε στον ΠΑΟΚ αυτοπεποίθηση. Ειδικά στην επίθεση έβαλαν μεγάλα σουτ και τρίποντα που μας έβαλαν σε μπελάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε να παίζουμε κανονική άμυνα στο επίπεδό μας, πιέζοντας την μπάλα. Μόνο με τον Γκριγκόνις βρίσκαμε λύσεις και τον Σλούκα είχαμε καλύτερη οργάνωση και στο τέλος ο Ναν βρήκε τους πόντους του και πήραμε τη νίκη».

Για τη διαβολοβδομάδα και αν είχε εκεί το μυαλό του ο Παναθηναϊκός: «Είναι φυσιολογικό για ομάδες της Ευρωλίγκας να έχουν πρόβλημα στην αρχή σε τέτοια παιχνίδια. Αλλά, στο τέλος η ομάδα με τις περισσότερες λύσεις κερδίζει. Πνευματικά σκεφτόμαστε πάντα το παιχνίδι που παίζουμε και όχι το επόμενο, αλλά το κίνητρο της Ευρωλίγκα είναι πάντα μεγάλο».

Για το πρόβλημα με τα πολλά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη: «Είναι μια κατάσταση που τη συζητάμε δέκα χρόνια, είναι παγκόσμιο το ζήτημα. Υπάρχουν πρωταθλήματα με περισσότερες ομάδες και αγώνες. Αν δείτε το καλεντάρι υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Οι δύο ελληνικές ομάδες πιστεύω πως θα είναι στα πλέι οφ και θα επιβαρυνθεί κι άλλο το πρόγραμμά τους. Απομένει έτσι ένα δίμηνο ξεκούρασης για τους παίκτες. Γίνεται προσπάθεια βελτίωσης, γίνονται συζητήσεις και πρέπει να βρεθεί το καλύτερο πιθανό ρεαλιστικό πλάνο».

Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον οργανισμό του για την εκδήλωση βράβευσης της ομάδας Κόρατς. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι την ιστορία σου, υπάρχει μεγάλος σεβασμός για όσα έχουν πετύχει. Θυμάμαι πως ήταν από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Ελπίζω το κράτος να κάνει μεγαλύτερες και περισσότερες επενδύσεις στο μπάσκετ και στα γήπεδα, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Έχω δει σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία και άλλες χώρες πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ, το βλέπω στον δρόμο και θα έπρεπε η Ελλάδα να επενδύσει περισσότερα στο άθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x