Ελλάδα

Αταμάν: «Αν ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό, θα βρεθούμε στο Final Four και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

O Εργκίν Αταμάν παραχώρησε συνέντευξη στην "Fanatik", εκφράζοντας την επιθυμία του να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν, να βρεθεί στο Final Four και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αποκαλυπτικός όσον αφορά το στόχο του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν ήταν ο Εργκίν Αταμάν!

Ο Τούρκος τεχνικός σε συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική, "Fanatik", ξεκαθάρισε ότι οι «πράσινοι» θα έχουν πολλοί υψηλές προσδοκίες τη νέα αγωνιστική περίοδο, προσθέτοντας ότι επιθυμία του είναι να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό, κατακτώντας το πρωτάθλημα, αλλά και να βρεθεί στο Final Four της EuroLeague που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

«Ο στόχος μας είναι σίγουρα το Final Four. Δεν μπορώ να μειώσω τις απαιτήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι ο στόχος μας είναι απλώς να προκριθούμε στα playoffs για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός», είπε αρχικά ο Τούρκος τεχνικός και συνέχισε:

«Όταν πήγα στην Αναντολού Εφές, είχα βάλει στο στόχαστρό μου την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς. Γιατί; Επειδή η Φενέρ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Έπαιζε κάθε χρόνο στο Final Four και ήταν πρωταθλήτρια.

Τώρα το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πάνω στην οποία θα βασίσω την δική μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Αν ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό, θα παίξουμε στο Final Four και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα
», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αταμάν για τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο νέος προπονητής των «πράσινων» στάθηκε και στην απόφαση που πήρε για να υπογράψει έπειτα από τη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Στην πρώτη μου συνάντηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού με εντυπωσίασε όταν μου είπε 'είσαι ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην Ευρώπη τα τελευταία 4 χρόνια. Υπάρχουν άλλοι 5-6 στο επίπεδό σου. Ο λόγος που σε θέλω όμως είναι οι ηγετικές σου ικανότητες'. Μετά ήρθε η συμφωνία.

Ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Πάντα είχα μία νευρικότητα όταν πήγαινα στο γήπεδο ως αντίπαλος. Τώρα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να πάει καλά η ομάδα
».

Ο Αταμάν μίλησε και για τα μεταγραφικά χωρίς να προχωρήσει σε κάποια λεπτομέρεια: «Δεν έχουμε φτιάξει ακόμα την ομάδα, αλλά είναι ξεκάθαροι οι παίκτες που κοιτάμε. Έχουμε κάνει πρόοδο με σημαντικούς παίκτες, τους οποίους είχαμε στην κορυφή της λίστας μας. Έχουμε έτοιμες και τις εναλλακτικές μας, δεν υπάρχει πανικός. Θα χρησιμοποιήσουμε το μπάτζετ μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Τέλος, μίλησε και στον σεβασμό που έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι για αυτόν, ανεξαρτήτως του συλλόγου που υποστηρίζουν:
«Όπου πήγαινα τα προηγούμενα χρόνια μου έλεγαν να πάω στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και οι φίλοι του Ολυμπιακού μού έδειχναν σεβασμό. Το μπάσκετ είναι σημαντικό για την κουλτούρα της Ελλάδας. Νιώθω ότι με σέβονται εδώ. Υπάρχει αγάπη και ενθουσιασμός αυτή τη στιγμή και αυτό με ενθουσιάζει κι εμένα», ήταν, χαρακτηριστικά, τα λόγια του Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x