Ελλάδα

«Αθλητική Δράση για το κλίμα» με Ζαγκλή, Λιόλιο κι Αυγενάκη

Οι Ανδρέας Ζαγκλής, Βαγγέλης Λιόλιος και Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκαν στο Ηράκλειο για την παρουσίαση της δράσης της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. «Αθλητική Δράση για το κλίμα».

Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης έγινε ο πρώτος ελληνικός αθλητικός φορέας που εντάχθηκε στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Αθλητική Δράση για το κλίμα». Παρόντες στην εκδήλωση για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο ισχυρός άνδρας του Παγκόσμιου Μπάσκετ, γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΚ επισήμανε ότι «το μπάσκετ δεν είναι μόνο καλάθια. Το μπάσκετ απευθύνεται σε όλους τους τομείς δράσης της κοινωνίας, παρεμβαίνει και δίνει δυναμικά το παρόν “χαίρομαι που η πρώτη παρουσία μου ως πρόεδρος στη Κρήτη συνδέεται με μια κίνηση προσέγγισης ευρύτερα της κοινωνίας και νιώθω δίπλα υπερήφανος που δίνουμε το παρόν με τέτοιες ενέργειες. Στο μυαλό μας είναι κάθε παιδί μέσω του αθλητισμού να γίνει υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος πολίτης και να αντιληφθεί ότι αθλητισμός σημαίνει σεβασμός».

Οπως τόνισε δε, ο Βαγγέλης Λιόλιος, η ΕΟΚ είναι αποφασισμένη να επεκτείνει αυτή τη δράση σε όλες τις Τοπικές Ενώσεις και να «υιοθετήσει» τους 7 από τους 18 στόχους του ΟΗΕ, με τις λεπτομέρειες του συνολικού πλάνου να αναλύονται στο άμεσο μέλλον.

Η πρωτοβουλία της «Αθλητικής Δράσης για το Κλίμα» καλεί τους αθλητικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη συμβολή του αθλητικού τομέα στην κλιματική αλλαγή και να αναλάβουν την ευθύνη να αγωνιστούν για την κλιματική ουδετερότητα.

Οι πέντε βασικές αρχές που κατοχυρώνονται στο Πλαίσιο και στους στόχους της Συμφωνίας γι’ αυτή τη δράση που υπογράφηκε στο Παρίσι είναι:

1) Προώθηση μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ευθύνης

2) Μείωση της συνολικής επίπτωσης του αθλητισμού στο κλίμα

3) Εκπαίδευση για κλιματικές δράσεις

4) Προώθηση βιώσιμης και υπεύθυνης κατανάλωσης

5) Υποστήριξη της Δράσης για το κλίμα μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x