Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Δικαίωση. Και τώρα… προπονητής»

Η παράδοση του ελληνικού μπάσκετ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο για την εξασφάλιση wild card, όπως δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που προανήγγειλε σύντομα εξελίξεις με προπονητή.

Με ένα χαμόγελο μέχρι τα… αυτιά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για την πετυχημένη προσπάθεια εξασφάλισης wild card συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας από την Εθνική.

«Είναι η στιγμή δικαίωσης μιας καλά σχεδιασμένης προσπάθειας. Η ιστορική μας διαδρομή είναι αυτή που αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο για μας, καθώς το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστεί παγκοσμίως εδώ και περίπου 30 χρόνια. Είμαστε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις, έχουμε φιλοξενήσει άριστα μεγάλες διοργανώσεις και η Εθνική μας είναι στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Εκμεταλλευτήκαμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα είμαστε παρόντες», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ από τη Βαρκελώνη.

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο τέλος. Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά και σε κοινωνικό, πολιτιστικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Έφυγε ένα βάρος, αλλά αυξάνονται τώρα οι υποχρεώσεις εν όψει της συμμετοχής μας. Θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στη διοργάνωση», πρόσθεσε.

Σχετικά με το νέο ομοσπονδιακό προπονητή, είπε: «Αρχίζει ένα νέο πρόβλημα, αλλά αυτό είναι περισσότερο πρόβλημα των δημοσιογράφων. Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουμε για τον προπονητή. Είχαμε πει πως αν θα ήμασταν στο Παγκόσμιο, θα πηγαίναμε σε άλλη κατεύθυνση για τον προπονητή. Ευτυχώς αποφύγαμε τα προκριματικά και τα ταξίδια στην άγονη γραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που θα ήταν ταλαιπωρία και πιθανώς να απουσίαζαν μεγάλοι παίκτες από αυτή τη διαδικασία. Πλέον όμως δεν θα υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το όνομα του προπονητή».

Ερωτηθείς αν θεωρεί την απονομή της κάρτας προσωπική του επιτυχία απάντησε: «Είναι επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ και δεν πρέπει να το προσωποποιούμε. Όλοι όσοι συνέβαλαν στις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχουν ένα μερίδιο. Έτσι πιστεύω κι εγώ».

Για το αν αποτελεί έκπληξη η επιλογή της Φινλανδίας, είπε: «Είναι έκπληξη, αλλά δεν έρχονται από το πουθενά. Οι Φινλανδοί έχουν ένα σχέδιο, πήγαν καλά στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ και γεμίζουν τα γήπεδά τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x