Ελλάδα

Βίοι αντίθετοι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στα «θρίλερ»

Η ΑΕΚ κερδίζει τα ματς στο όριο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, στη φετινή Basket League.

Η ΑΕΚ με την επικράτηση της επί του Παναθηναϊκού με τέσσερις πόντους (77-73) έκανε το 4/4 σε ματς που κρίθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων. Είχαν προηγηθεί:

*Το εντός έδρας 73-70 επί του Προμηθέα για την 8η αγωνιστική.

*Το εκτός έδρας 84-80 επί του Περιστερίου bwin για την 3η αγωνιστική.

*Το εντός έδρας 68-64 επί του Περιστερίου bwin για τη 14η αγωνιστική.

Έτσι η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έφτασε το ρεκόρ που έχει στη φετινή Basket League ο Ολυμπιακός (4-0). Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλό απολογισμό αφού η χθεσινή ήταν η 4η ήττα του στα έξι παιχνίδια στα οποία συμμετείχε και κρίθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων.

Η «Ένωση» φαίνεται ότι έχει αποκτήσει μία έφεση στις νίκες σε τέτοια παιχνίδια δίνοντας φέτος συνέχεια στον θετικό απολογισμό που είχε στην περασμένη σεζόν. Για την περίοδο 2021-22 λοιπόν είχε ρεκόρ 7-2, επίδοση που ξεπέρασε μόνο η Λάρισα (8-2).

Παράλληλα. ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ένας από τους τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων με τους 14 που σημείωσε, έγινε ο 54ος στην ιστορία της Basket League που έφτασε στους 2.400. Ο διεθνής φόργουορντ χρειάστηκε 305 αγώνες για να συμπληρώσει αυτόν τον αριθμό (7,86 μέσος όρος). Ο Γιάνκοβιτς έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής Basket League με δύο επιδόσεις 100% ευστοχίας στα δίποντα, σε ματς που έμεινε χωρίς στατιστικό λάθος. Είχε 4/4 δίποντα και κανένα λάθος μετά τα 6/6 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό, στο οποίο επίσης δεν είχε λάθος. Είναι ένας συνδυασμός, το 100% στα δίποντα με μηδενική επίδοση λαθών, που σημειώθηκε συνολικά για έκτη φορά στη σεζόν.

Η ΑΕΚ έφτασε για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα στις τρεις διαδοχικές νίκες αφού είχαν προηγηθεί εκείνες επί του Ιωνικού εκτός και του Κολοσσού H Hotels εντός έδρας. Το ίδιο σερί έκανε στην εκκίνηση του πρώτου (1η-3η αγωνιστική) και του δεύτερου γύρου (12η-14η αγωνιστική).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x