Ελλάδα

Δέδας: «Θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου ο Παππάς - Είμαι στρατιώτης της Εθνικής»

Πεπεισμένος ότι ο Νίκος Παππάς θα υπενθυμίσει υπό τις οδηγίες του στην ΑΕΚ ότι είναι μεγάλος παίκτης και έτοιμος να προσφέρει ο ίδιος ανά πάσα στιγμή στην Εθνική δήλωσε ο Στέφανος Δέδας.

Αισιόδοξος για την πορεία της ΑΕΚ και ξεκάθαρος όσον αφορά στο ενδεχόμενο ν’ αναλάβει την Εθνική στα «παράθυρα» εμφανίστηκε ο Στέφανος Δέδας. Σε συνέντευξή του στην Cosmote TV, ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε την πίστη πως όταν πάρει το ρόστερ την τελική του μορφή, η «Ένωση» θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη.

Αφού αναφέρθηκε συγκεκριμένα λοιπόν στον Νίκο Παππά -τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μαζί του θα παίξει μεγάλο μπάσκετ- δήλωσε «στρατιώτης» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και έτοιμος (αν και όποτε του ζητηθεί) να βοηθήσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δέδας:

Για το ρόστερ της ομάδας και το ενδεχόμενο ενίσχυσης: «Το πλάνο μας ήταν να ενισχυθεί η ομάδα στην πορεία της σεζόν. Προέκυψαν θέματα όμως. Ο Μάνι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Ο Ανγκόλα τραυματίστηκε. Είμαστε 10-15 μέρες πίσω από όσο θα ήθελα να είμαστε τώρα.

Μας κόστισε μία νίκη στη Φάλκο αυτό, αλλά σύντομα θα έχουμε και την τελική μορφή του ρόστερ και θα είμαστε καλύτερα. Έχω σε κάθε ματς διαφορετικό ρόστερ μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολο να βγαίνει σωστά η κάθε κατοχή.

Αυτή τη στιγμή έχουμε έξι ξένους. Η δυσκολία είναι ότι να προσθέσεις μία ακόμα παράμετρο στο γεγονός ότι δεν θα μπορεί να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να πεις σε έναν ξένο παίκτη, ότι θα παίξει στο BCL μία φορά ανά 15 μέρες. Μοιάζει με συναυλία. Με το παλιό φορμάτ θα ήταν διαφορετικό.

Μου φαίνεται περίεργο πάντως. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορείς να επιλέξεις τον ξένο σου πριν από το ματς. Εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να βάλουμε ενέργεια στους ψηλούς. Προσθέσαμε τον Χάμερ για να έχουμε μεγαλύτερο βάθος και σιγά-σιγά να κλείνουμε τις τρύπες και προσπαθούμε να προσθέσουμε έναν σουτέρ σταδιακά».


Για τη συνεργασία του με τον Νίκο Παππά: «Είναι ιδιαίτερο παιδί. Εγώ από τη στιγμή που ο Νίκος ήθελε μια ευκαιρία το καλοκαίρι δεν έχω το δικαίωμα να μην δώσω την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, ταιριάζει στον Νίκο που είναι μεγάλος παίκτης. Σίγουρα αν είναι πετυχημένη συνεργασία, θα είναι πολύ όμορφο.

Κάθε μέρα μιλάω μαζί του. Προσπαθώ να του πω να είναι ο εαυτός του, να μην κάνει εκπτώσεις στον χαρακτήρα του, αλλά και καμία φορά να είναι περισσότερο έξυπνος, παρά σωστός. Τον καταλαβαίνω γιατί κι εγώ είμαι υψηλών τόνων, δεν είμαι αυτό που πρέπει να είναι ένας προπονητής. Νομίζω ότι τώρα έχουμε άριστη συνεργασία. Είχαμε μικρο-θεματάκια, αλλά ήταν μέχρι να καταλάβει τον χαρακτήρα μου. Το τελευταίο διάστημα είναι πιο ενεργός παίκτης και πιο υπεύθυνος. Πιστεύω θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου. Είναι μεγάλη πρόκληση»
.

Για την πρώτη του συνάντηση με τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Αυτό το μήνυμα που πέρασε και πείστηκα για αυτό στην πρώτη συνάντησή μας το καλοκαίρι, ήταν ότι θα τα έλυνε όλα τα προβλήματα το καλοκαίρι, η ομάδα θα πάει στο καινούριο γήπεδο με όχι υπερβολικό μπάτζετ και στόχους. Η εικόνα που είχα τον Ιούλιο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί, αλλά λύθηκαν όλα τα θέματα. Εγώ είπα ότι θα προσπαθήσω να βρούμε οικονομικούς παίκτες να πατήσουμε στα πόδια μας και μετά να βελτιωθούμε».

Για την Εθνική: «Για κάθε προπονητή και αθλητή το να είσαι μέλος της Εθνικής είναι στόχος και όνειρο ζωής. Είναι κοινότυπο, αλλά αυτό είναι. Είχα την χαρά και την τιμή να δουλέψω με την Σλοβενία. Εγώ είμαι έτοιμος και στρατιώτης, όποτε μου πουν, είτε τώρα είτε στο μέλλον, να βοηθήσω με την εμπειρία μου και το πάθος μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x