Ελλάδα

Εντυπωσίασε με την Εθνική Εφήβων ο Κορκόντζελος

Ελλείψει του Σαμοντούροβ που τραυματίστηκε στο τρίτο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ, ο Κώστας Κορκόντζελος είναι ο παίκτης που ξεχώρισε από την ομάδα του Ηλία Καντζούρη.

Η Εθνική Εφήβων δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ U18 που έγινε στην Τουρκία, καθώς σε επτά αγώνες είχε πέντε ήττες, ενώ μόλις στο 2ο λεπτό του τρίτου παιχνιδιού είδε τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ να αποχωρεί με διάστρεμμα και να τον χάνει οριστικά από τη συνέχεια του τουρνουά.

Ελλείψει του Σαμοντούροβ η Εθνική έχασε ένα παίχτη όπου τα περισσότερα συστήματα περνούσαν από τα χέρια του. Η εικόνα που παρουσίασε σε όλα τα φιλικά ήταν πολύ καλή.

Ο Ηλίας Καντζούρης, ένας πολύ έμπειρος προπονητής, προετοίμασε την ομάδα πάρα πολύ καλά και αν δεν έχανε τον Σαμοντούροβ, ίσως τώρα να μιλούμε αλλιώς για την πορεία της.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν παιδιά που έδειξαν ότι ενδεχομένως να αποτελέσουν στο μέλλον σημαντικά κομμάτια της Εθνικής Ανδρών, όπως έγινε και με την Νέων όπου Μαντζούκας Τανούλης και ο Νετζήπογλου ξεχώρισαν και κλήθηκαν από τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Κωνσταντίνος Κορκόντζελος (PG 1,93) ,του οποίου το όνομα είχαμε αναφερθεί πριν από λίγους μήνες, όταν είχε επιλεγεί από τον Βασίλη Σπανούλη στην ομαδα του Adidas Next Generation Euroleague στη Σλοβενία, πραγματοποίησε εξαιρετικό πρωτάθλημα με μέσο όρο 12,3 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ και 1,5 κλέψιμο ανά παιχνίδι, όντας κορυφαίος παίκτης της Εθνικής έφηβων τόσο παραγωγικά, όσο και δημιουργικά. Ήταν ο πρώτος σκόρερ, πρώτος στις ασίστ, τρίτος στα ριμπάουντ και δεύτερος στα κλεψίματα.

Βάση αξιολόγησης αναδείχθηκε το 5ο καλύτερο γκαρντ της διοργάνωσης πίσω από τον σούπερ σταρ του Ισραήλ, Yaacov και τους υπέρ παίχτες της Γαλλίας Houinsou και Cissoco, αφήνοντας πίσω του πολύ μεγάλα ονόματα από την Ισπανία, τη Σερβία, την Ιταλία και την Σλοβενία. Επίσης ήταν πέμπτος σε ασίστ σε όλη την διοργάνωση.

Κορυφαίες στιγμές του το double-double απέναντι στην Πολωνία, όπου είχε 11 πόντους, 10 ασίστ , 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, όπως και με τη Βόρεια Μακεδονία , όπου μέτρησε 18 πόντους, 7 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 3 κλεψιματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x