Ελλάδα

Είναι μια ώρα δύσκολη…

Η επόμενη μέρα μιας σεζόν που ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο προμηνύεται δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Ποια τα ανοικτά ζητήματα, με πρώτα των Μπαρτζώκα και Σπανούλη. Οι ακλόνητοι και οι «φευγάτοι».

Η χρονιά ήταν αποτυχημένη για τον Ολυμπιακό, όπως ομολόγησαν μετά παρρησίας τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και ο Βασίλης Σπανούλης μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την απώλεια του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για πρώτη φορά μετά το 2009 με άδεια χέρια και το καλοκαίρι αναμένεται θερμό, καθώς υπάρχουν μια σειρά από ανοικτά ζητήματα.

Κεφάλαιο Μπαρτζώκας

Όλα ξεκινούν από τον προπονητή. Κι όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε τεράστιο μερίδιο στην περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας, έτσι και φέτος επωμίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ευθύνης για την αποτυχημένη χρονιά. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015, αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως θα το εξαντλήσει. Ο ίδιος δέχεται κριτική για τις επιλογές παικτών που έκανε, τόσο το καλοκαίρι όσο και μεσούσης της περιόδου, όσο και για το κοουτσάρισμά του στους τελικούς, όπου συχνά έδειχνε να κυριεύεται από νεύρα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε συνάντηση που θα έχει προσεχώς με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και δεν αποκλείεται να μη συνεχιστεί η συνεργασία. Εδώ και καιρό, άλλωστε, φήμες θέλουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να είναι στα υπόψη των Πειραιωτών, που εφόσον προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή αναμένεται να στραφούν ξανά στην ελληνική σχολή.

«Σύννεφα» για Σπανούλη

Η χθεσινή αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη όταν δέχτηκε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του προκαλεί ερωτηματικά για το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Ο Λαρισαίος γκαρντ έχει κλειστό συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με 2 εκατ. ευρώ ετησίως και για να φύγει δεν αρκεί απλά να το θελήσει ο ίδιος και να συναινέσει η ομάδα του, αλλά και να αποζημιωθούν αμφότεροι. Η αλήθεια είναι πως ο 32χρονος άσος είναι φανερά ενοχλημένος από τη σκληρή κριτική που δέχτηκε για τις εμφανίσεις του απέναντι στον Παναθηναϊκό (εκεί αποδίδεται και η περίφημη αντίδρασή του μετά το νικητήριο τρίποντο στον αγώνα του Top 16). Είναι αυτό αρκετό για να οδηγήσει στην αποχώρηση του παίκτη που άλλαξε τη μοίρα του μπασκετικού Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια;

Αμφιβολίες για Περπέρογλου

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αρκετά ζητήματα συμβολαίων. Από τον κορμό παικτών που θέλουν να κρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» λήγει μόνο αυτό του Στράτου Περπέρογλου (λήγει και του Δημήτρη Κατσίβελη), που έχει δελεαστική πρόταση από την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο ίδιος θα συζητήσει πρώτα με τους Πειραιώτες, αλλά είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν τα λεφτά των Τούρκων, από τη στιγμή που το μπάτζετ για την ερχόμενη σεζόν θα είναι στα ίδια επίπεδα με το φετινό.

Από εκεί κι έπειτα, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι Σίμονς, Σερμαντίνι και Κόλινς, έστω κι αν ο τελευταίος κέρδισε τις εντυπώσεις στο φινάλε και δεν πρέπει να αποκλειστεί τελείως το ενδεχόμενο έκπληξης. Οι υπόλοιποι αναμένεται να παραμείνουν και δεν αποκλείεται να γίνουν, είτε το καλοκαίρι είτε μέσα στη διάρκεια της επόμενης σεζόν, συζητήσεις με κάποιους από εκείνους που θα μένουν ελεύθεροι σε έναν χρόνο για να τους «δέσει» η ομάδα προτού προκύψουν… μνηστήρες.

Γυρίζει ο Χάινς;

Στα μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί σίγουρα για έναν ξένο γκαρντ, που θα αντικαταστήσει έστω και καθυστερημένα τον Έισι Λο, έναν φόργουορντ εφόσον φύγει ο Περπέρογλου (χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προωθηθεί ο Παπαπέτρου) και τουλάχιστον έναν ξένο ψηλό (γιατί υπάρχει πιθανότητα το ρόλο του τρίτου σέντερ να παίξει ο Καββαδάς). Για την τελευταία θέση υποψήφιος, αλλά υπό προϋποθέσεις είναι ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ δεν αξιοποιήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αλλάζει προπονητή και μειώνει το μπάτζετ της. Αν ο Χάινς αποδεσμευτεί, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να δώσει τα… πεταμένα λεφτά του συμβολαίου του Μπέγκιτς σε εκείνον, παρότι το κασέ του στη ρωσική ομάδα ήταν μεγαλύτερο.

*Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επιμένουν πως αν δεν πάρουν στα χέρια τους τα ασφαλιστήρια από την ΕΟΚ και δεν καλυφθούν από όσα θα δουν, δεν θα αφήσουν κανέναν τους να παίξει στην Εθνική, ακόμη και τους τρεις της Νέων Ανδρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x