Ελλάδα

«Έκλεισε» Μέικον η ΑΕΚ!

Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Ντάριλ Μέικον, απομένουν οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις.

Σε προφορική συμφωνία με τον Ντάριλ Μέικον, που μένει να μετατραπεί σε γραπτή, ήρθε η ΑΕΚ. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,88μ.), που αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2», θα δώσει λύσεις στην περιφέρεια της «Ένωσης» που έχει πληγεί από τραυματισμούς με τελευταίο αυτόν του Νίκου Γκίκα.

Ο Μέικον, που αποφοίτησε το 2018 από το Arkansas και δεν έγινε ντραφτ, έπαιξε το 2018/19 σε οκτώ ματς με τους Μάβερικς, αλλά δεν στέριωσε στο ΝΒΑ και μετά την παρουσία του πέρσι στην G League φέτος έκανε το ταξίδι για την Ευρώπη.

Τον Ιούλιο έκλεισε στην Γαλατάσαραϊ με την οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Στο Basketball Champions League είχε 19,5 πόντους (87% στις βολές, 59,1% στα δίποντα, 55,6% στα τρίποντα), 3,7 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ σε 31,1 λεπτά κατά μέσο όρο. Φυσικά δεν αποχώρησε από τη Γαλατάσαραϊ για αγωνιστικούς λόγους, αλλά λόγω της κατάστασης στην τουρκική ομάδα που φέτος έχει κάκιστη πορεία.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είναι εξαιρετικός σκόρερ με ικανότητα τόσο στο σουτ, όσο και στις διεισδύσεις. Οργανωτικά είναι καλός (όχι... άριστος), καθώς προτιμά να δημιουργεί για τον εαυτό του. Στην άμυνα προσπαθεί αλλά δεν είναι το φόρτε του.

Ακόμη δεν είναι σαφές αν η ΑΕΚ θα πορευτεί με επτά ξένους ή αν θα αποχωρήσει ο Μόουζες (με επικρατέστερο σενάριο το πρώτο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x