Ελλάδα

Έξι ρεκόρ περιόδου για Ολυμπιακό

Έσπασε τα κοντέρ χθες ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του και συνδύασε τη νίκη με 108-71 επί του Προμηθέα με μια σειρά από ρεκόρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν έξι κορυφαίες επιδόσεις για την ομάδα τους την τρέχουσα σεζόν, σε πόντους αγώνα, πόντους ενός ημιχρόνου, βολές, κλεψίματα, κοψίματα και αξιολόγηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 108 πόντους ξεπερνώντας τους 104 της νίκης επί του Κοροίβου στο κλειστό της Ήλιδας και άλλους τόσους που είχαν σημειώσει προ δεκαημέρου απέναντι στον Προμηθέα, στο φινάλε της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός είχε 63 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος μετά τους 64 που είχε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

Ρεκόρ περιόδου για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι ακόμη το 91,66% με το οποίο εκτέλεσε από τη γραμμή του φάουλ (11/12) αφού είχε 90,9% (20/22) στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με την Κύμη. Παράλληλα σημείωσε την κορυφαία εντός έδρας επίδοση της με 31 ασίστ. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 29 που είχε στην κανονική περίοδο με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο και τον Προμηθέα.

Στη στατιστική του Ολυμπιακού καταγράφηκαν 12 κλεψίματα που αποτελούν επίσης ρεκόρ περιόδου. Είχε 10 στο ματς των Τρικάλων. Τα 6 κοψίματα, δε, αποτελούν ισοφάριση του ρεκόρ περιόδου για τους ερυθρόλευκους αφού την ίδια επίδοση είχαν στο παιχνίδι στο Ρέθυμνο.

Στατιστικά ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο από τα 29 παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα. Αυτό δείχνουν οι 147 βαθμοί του ομαδικού ranking, επίδοση κατά επτά βαθμούς μεγαλύτερη από την προηγούμενη, εκείνη δηλαδή του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι 10 από τους 11 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, έφτασαν σε διψήφιο αριθμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x