Ελλάδα

Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική Νέων Ανδρών από το Ισραήλ

Ήττα για την Εθνική Νέων Ανδρών από το Ισραήλ με 69-65 στον πρώτο αγώνα για το Ευρωμπάσκετ U20 που διοργανώνεται στην Ποντγκόριτσα.

Με ήττα ξεκίνησε το ταξίδι της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ U20 που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα, αφού το Ισραήλ επικράτησε με 69-65. Σε μία αναμέτρηση που εξ αρχής έδειξε πόσο απαιτητική ήταν, οι Έλληνες αθλητές ήταν σταθερά πίσω και με διαφορές άνω των δέκα πόντων.

Βέβαια, στο δεύτερο ημίχρονο το επιθετικό ξέσπαμα της «Επίσημης Αγαπημένης» με επιμέρους 11-3, έδωσε ελπίδες για την ανατροπή, αλλά στις απόλυτες λεπτομέρειες λίγα λεπτά πριν το τέλος, η Εθνική δεν ολοκλήρωσε τον... άθλο.

Ο Μάκης Γιατράς στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, τόνισε την κάκιστη αρχή και τις διαφορές που δέχθηκαν. Αναφέρθηκε στο καλό γενικά δεύτερο ημίχρονο, τα λάθη που έκριναν το αποτέλεσμα, την ανάγκη να αφεθεί η στεναχώρια της ήττας πίσω και να στοχεύσουν τον αγώνα με την Ιταλία (17/7, 17:30).

«Ήταν ένα παιχνίδι πρεμιέρας. Αρχίσαμε άσχημα την αναμέτρηση και βρεθήκαμε από νωρίς να κυνηγάμε μεγάλες διαφορές. Στη συνέχεια αντιδράσαμε καλά, βελτιώσαμε την άμυνά μας και καταφέραμε να επιστρέψουμε στη διεκδίκηση της νίκης. Ισοφαρίσαμε στα μισά της τελευταίας περιόδου, αλλά στη συνέχεια κάποια λάθη που κάναμε σε άμυνα κι επίθεση δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να αφήσουμε γρήγορα πίσω μας αυτό το παιχνίδι, γιατί η διοργάνωση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να μένεις σε ένα αποτέλεσμα. Μπορεί να κάνεις τρεις νίκες στην πρώτη φάση και να αποκλειστείς στο πρώτο νοκ άουτ, μπορείς να κάνεις τρεις ήττες στον όμιλο και να καταλήξεις πρωταθλητής αν κερδίσεις τα παιχνίδια στα νοκ άουτ. Εμείς πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι και βελτιωμένοι στον αγώνα της Κυριακής με την Ιταλία. Προχωράμε», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντόβρατ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, πλησιάζοντας το νταμπλ-νταμπλ. Για την Ελλάδα εξαιρετικός ήταν ο Μαντζούκας με 16 πόντους, όμως η εμφάνισή του δεν αρκούσε για να σώθει η Εθνική από την ήττα και την άσχημη αρχή στη διοργάνωση.

Η επόμενη αναμέτρηση για την Εθνική Νέων Ανδρών θα είναι κόντρα στην Ιταλία (17/7, 17:30).

Διαιτητές: Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο), Σάντσεθ (Ισπανία), Αουνκρόγκερς (Λετονία)

Ελλάδα (Γιατράς): Νικολαΐδης 10 (6 ριμπ.), Κολοβέρος 2, Βησσαρίου, Φίλλιος 8, Κουρουπάκης 2 (5 ριμπ.), Νετζήπογλου 13 (4 κλεψ.), Τσάμης 2, Καλόγηρος 5, Τανούλης 2, Μαντζούκας 16 (5 ριμπ.), Μπαζίνας 5.

Δεκάλεπτα: 12-25, 35-42, 49-55, 65-69

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x