Ελλάδα

Ο ΕΣΑΚΕ μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ULEB

Η ULEB ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Στην νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ULEB εκλέχθηκε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής.

Ο ΕΣΑΚΕ θα έχει μία θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή, μαζί με την ιταλική, την ισραηλινή και την κοινή ολλανδική/βελγική και με επικεφαλής τον πρόεδρο της ULEB Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ.

Aναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο ΕΣΑΚΕ και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Μελής εκλέχθηκαν στην νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ULEB, της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Λιγκών του μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ μετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την ιταλική, την ισραηλινή και την κοινή ολλανδική και βελγική λίγκα και με επικεφαλής τον πρόεδρο της ULEB και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ».

Η ανακοίνωση της ULEB:

«Η Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών Μπάσκετ (ULEB) ανακοινώνει με χαρά την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής κατά τη Γενική Συνέλευση της ULEB που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τέσσερα αξιόλογα πρωταθλήματα μέλη έχουν εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ULEB, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή στις συνεχείς προσπάθειες του οργανισμού για την προώθηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

- Lega Basket Serie A (LBA) – Ιταλία

– Basketball Super League (BSL) – Ισραήλ

– Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών ( HEBA) – Ελλάδα

– BeNeLeague Basketball – Βέλγιο και Ολλανδία

Αυτά τα νεοεκλεγέντα μέλη, μαζί με τον Πρόεδρο της ULEB Tomas Van Den Spiegel, θα συνεργαστούν στενά για να καθοδηγήσουν τις πρωτοβουλίες της ULEB στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, τα πρωταθλήματα μέλη της ULEB συμμετείχαν σε εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την επερχόμενη σεζόν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ και το ευρωπαϊκό τοπίο του μπάσκετ γενικότερα.

Tomas Van Den Spiegel, Πρόεδρος της ULEB: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα πρωταθλήματα-μέλη για την ενεργό συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση. Τα νεοεκλεγέντα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη και δυναμική φύση του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς προσβλέπουμε σε μια άλλη συναρπαστική σεζόν.

Η ULEB θα επιδιώξει να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της στο ευρωπαϊκό μπασκετικό τοπίο στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του παιχνιδιού μπάσκετ, ενώ συνεργάζεται στενά με άλλους ενδιαφερόμενους και κυβερνητικούς φορείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x