Ελλάδα

ΕΣΑΚΕ: Θα συζητηθεί η αύξηση των ξένων σε 7, με 6 να έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Στο τραπέζι του ΕΣΑΚΕ πέφτει πρόταση για αύξηση του αριθμού ξένων συμβολαίων σε μια ομάδα, αλλά με τους έξι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος.

Το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων συμβολαίων σε μια ομάδα θα συζητηθεί από τον ΕΣΑΚΕ μετά από πρόταση που υποστηρίζουν αρκετές ομάδες.

Πρόθεση αυτών είναι να υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε σύλλογο να αποκτά επτά ξένους παίκτες, ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα θα εξακολουθούν να έχουν έξι. Κάτι που δεν θα έπληττε περαιτέρω τον χρόνο συμμετοχής και τις ευκαιρίες για τους Έλληνες παίκτες.

Πλέον όμως δεν θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αλλαγών στην εξάδα των ξένων και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να μπορούν οι ομάδες να αποφασίζουν ξεχωριστά για κάθε αναμέτρηση την εξάδα των ξένων τους, χωρίς να χρεώνονται αλλαγές όπως συνέβαινε ως τώρα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα εξυπηρετούσε ίσως και τα συμφέροντα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που είναι πιθανό να προχωρήσουν και σε προσθήκη έβδομου ξένου, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x