Ελλάδα

Έσπασε η… κατάρα στη Πυλαία

Μπορεί η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα να άργησε για το Ρέθυμνο, αλλά ήρθε στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με σκορ 94-87 για την 18η αγωνιστική, με τους Κρητικούς να μπαίνουν σε τροχιά… πλέι οφ.

Χρειάστηκε οκτώ ανεπιτυχείς επισκέψεις για να πάρει το Ρέθυμνο την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, αλλά τα κατάφερε… Έκαμψε την αντίσταση του κουρασμένου και ελλιπούς –δεν έπαιξαν εκ νέου Βασιλειάδης-Σχορτσανίτης- ΠΑΟΚ με σκορ 94-87 στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Πυλαίας και έκανε ουσιαστικά καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής, χωρίς κανένας πλέον να του αποτρέπει να κάνει όνειρα και για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Στόουν με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, καθοριστικός ο Γιαννοπουλος και οι Χάροου, Ντελινινκάιτις και Μάντεν. Για τον ΠΑΟΚ (σκόραραν μόλις έξι παίκτες) που υπέστη την δέκατη ήττα το σε δεκαοκτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα, προσπάθησαν οι Χάτσερ, Ντούβνκιακ και Τέπιτς

Το ματς:



Με τον Τέπιτς να είναι σε εξαιρετική κατάσταση επιθετικά, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 15-12 στο 6΄. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το Ρέθυμνο πήρε στα χέρια του τα ηνία και παράλληλα το προβάδισμα στο σκορ. Με τον Ντελινινκάιτις να οδηγεί στο σκοράρισμα και τους Κάρτερ-Στόουν να τον βοηθούν, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αρχικά 24-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και 46-40 στο ημίχρονο. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε την τύχη, σχεδόν όλοι οι παίκτες του να προσφέρουν επιθετικά και να έχουν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι πίσω από τα 6.75 και εμφανώς κουρασμένοι από το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε έξι ημέρες.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, πέρασε περισσότερο τη μπάλα κοντά στο καλάθι, με τον Χάτσερ να ανεβάζει ρυθμό και τους Μαργαρίτη-Ντούβνιακ να τον… σιγοντάρουν, ισοφάρισε σε 68-68 στο 30΄. Ο δικέφαλος του βορρά, εκτός του ότι πέτυχε 28 πόντους σε αυτό το διάστημα, ήταν και πιο αποτελεσματικός στην άμυνα, αφού πίεζε πάνω στη μπάλα, έκανε κλεψίματα και έπαιρνε σκορ από τον αιφνιδιασμό. Το… νερό είχε μπει στα αυλάκι και οι γηπεδούχοι έξι λεπτά πριν το τέλος πήραν και προβάδισμα με πέντε πόντους (77-72 στο 34΄). Η απάντηση του Ρεθύμνου ήταν άμεση, αφού συνεχόμενα καλάθια των Γιανόπουλου, Χάροου και Στόουν, δημιούργησαν ένα επί μέρους 12-3 για το υπέρ του 84-80 στο 37΄.

Με δίποντο του καταπληκτικού Χάρη Γιαννόπουλου ένα λεπτό πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν 89-84 και η σεμνή… τελετή έλαβε τέλος, αφού ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να αντιδράσει και το Ρέθυμνο πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 40-46, 68-68, 87-94.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 17 (1), Μαργαρίτης 12 (1), Ντούβνιακ 16 (3), Μάρκοβιτς 15 (1), Χάτσερ 20 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 7, Τσόχλας, Δέδας, Κώττας.
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 13 (3), Σχίζας 4, Μάντεν 14 (2), Στόουν 19 (4), Κάρτερ 10, Σάφτεναάρ 7, Γιαννόπουλος 14 (2), Τσακαλέρης, Χάροου 13 (1).

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x