Ελλάδα

Επίσημο: Ο Δημήτρης Ιτούδης νέος προπονητής της Εθνικής!

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας, καθώς η ΕΟΚ ήρθε σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Δημήτρη Ιτούδη για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας!

Η ΕΟΚ κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτσι ο έμπειρος κόουτς θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός και με εκείνον στον πάγκο θα συμμετέχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η ελληνική ομοσπονδία τα είχε βρει σε όλα με τον 51χρονο κόουτς και το μόνο που απέμενε για να επισημοποιηθεί η συμφωνία ήταν η συγκατάθεση της «ομάδας του στρατού». Μάλιστα, ακόμη και ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε ταξιδέψει στη ρωσική πρωτεύουσα για να διαπραγματευτεί με τη ρωσική ομάδα, χωρίς ωστόσο να προκύψει «λευκός καπνός» τότε.

Όπως φαίνεται, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν τώρα και έτσι ο Δημήτρης Ιτούδης θα αναλάβει οριστικά το «τιμόνι» της Εθνικής. Ο 51χρονος κόουτς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με την ΤΣΣΚΑ και εφόσον η Ελλάδα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, υπάρχει η πρόθεση να πορευτεί με εκείνον στον πάγκο.

Όσον αφορά στα «παράθυρα», προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παραμένει κανονικά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ενώ θα αποτελεί και μέλος του επιτελείου ως συνεργάτης του Ιτούδη.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι νέος Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θέλει να ευχαριστήσει την ΤΣΣΚΑ και τον πρόεδρο κ. Βατούτιν προσωπικά για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στην θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ομοσπονδίας
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x