Ελλάδα

Είδε το Miracle στη Βικτώρια η Εθνική

Ο Ρικ Πιτίνο είδε μαζί με τους παίκτες του την ταινία Miracle για να τους εμπνεύσει εν όψει Προολυμπιακού Τουρνουά.

Ο Ρικ Πιτίνο το είχε προαναγγείλει και το έκανε πράξη... Θέλοντας να εμπνεύσει τους παίκτες της Εθνικής εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά, είδαν όλοι μαζί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο της αποστολής στη Βικτώρια του Καναδά την ταινία The Miracle (μτφ: Το θαύμα). Είναι μια ιστορία του αουτσάιντερ που κόντρα στα προγνωστικά φτάνει στο στόχο του. Όπως φιλοδοξεί να κάνει και η ελληνική ομάδα σε λίγες μέρες.

«Δε θεωρώ θαύμα αυτό που ήρθαμε να διεκδικήσουμε εδώ, δεν επέλεξα γι’ αυτό να δείξω τη συγκεκριμένη ταινία. Το νόημα είναι πόσο μεγάλα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν υπάρχει ομοψυχία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μισητοί αντίπαλοι από τα πανεπιστήμιά τους. Τάχθηκαν όμως στον κοινό σκοπό και τα κατάφεραν», εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στην ταινία, ο Κερτ Ράσελ υποδύθηκε τον Χερμπ Μπρουκς, στη μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του παίκτη του χόκεϊ που έγινε προπονητής και οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1980, απέναντι στη φαινομενικά αχτύπητη ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Φυσικά η πρώτη μέρα στη Βικτώρια δεν περιλάμβανε μόνο ταινία. Άρχισε με την πρώτη προπόνηση στο προπονητήριο της διοργάνωσης, είχε βάρη το απόγευμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, είχε τα πολυπόθητα αρνητικά αποτελέσματα των μοριακών τεστ για όλα τα μέλη της αποστολής και κατ’ επέκταση το πρώτο κοινό δείπνο αφού μέχρι τότε υπήρχε ατομικό φαγητό στο δωμάτιο και μετά… ταινία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x