Ελλάδα

Εθνική Παίδων: Μάχη με Γαλλία για το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό U16

Η Εθνική Παίδων αντιμετωπίζει τη Γαλλία (19:45) στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού U16 στα Σκόπια.

Ώρα μεταλλίου για την Εθνική Παίδων. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν τα κατάφερε στον χθεσινό ημιτελικό του Ευρωπαϊκού U16 κάνοντας με 77-61 από τη Λιθουανία, αλλά έχει σήμερα μια δεύτερη ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο αντιμετωπίζοντας τη Γαλλία στον μικρό τελικό (19:45, ζωντανά από το κανάλι της FIBA στο YouTube).

Το ελληνικό συγκρότημα στοχεύει στο να χαρίσει στη χώρα το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο «μικρών» εθνικών ομάδων μετά το χρυσό της Νέων Ανδρών το 2017 στο Ηράκλειο. Σε επίπεδο Παίδων η Ελλάδα δεν έχει ανέβει στο βάθρο από το χάλκινο που κατέκτησε το 2013 στην Ουκρανία έχοντας στο ρόστερ της (μεταξύ άλλων) τους Παπαγιάννη, Χαραλαμπόπουλο, Μουράτο, Κόνιαρη και Φλιώνη.

«Η ήττα από την Λιθουανία δεν ακυρώνει την επιτυχία αυτών των παιδιών και δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την υπερηφάνεια που νιώθουμε για όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα, οφείλουμε και θα δώσουμε μία ακόμα μάχη ακόμη», είπε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Βαγγέλης Ζιάγκος.

Η Γαλλία, που είχε χάσει στην πρεμιέρα με 73-41 από τη Λιθουανία αλλά έκτοτε είχε μόνο νίκες, ηττήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό από την Ισπανία με 78-64. Στον μεγάλο τελικό αναμετρώνται στις 22:00 η Λιθουανία με την Ισπανία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x