Ελλάδα

Μάχη στα ημιτελικά με Λιθουανία για την Εθνική Παίδων

Η Εθνική Παίδων αντιμετωπίζει απόψε τη Λιθουανία (19:45) στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U16 που διεξάγεται στα Σκόπια.

Θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 που διεξάγεται στα Σκόπια διεκδικεί απόψε η Εθνική Παίδων αντιμετωπίζοντας τη Λιθουανία (19:45, ζωντανά από το κανάλι της FIBA στο YouTube).

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου έφτασε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες αήττητη, όπως και η αποψινή της αντίπαλος. Πλέον χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες για να ανέβει στο βάθρο και να χαρίσει στη χώρα το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο «μικρών» εθνικών ομάδων μετά το χρυσό της Νέων Ανδρών το 2017 στο Ηράκλειο. Σε επίπεδο Παίδων η Ελλάδα δεν έχει ανέβει στο βάθρο από το χάλκινο που κατέκτησε το 2013 στην Ουκρανία έχοντας στο ρόστερ της (μεταξύ άλλων) τους Παπαγιάννη, Χαραλαμπόπουλο, Μουράτο, Κόνιαρη και Φλιώνη.

Στη διάθεση του τεχνικού τιμ θα βρίσκεται και ο Λευτέρης Λιοτόπουλος, που είχε τραυματιστεί στη φάση των ομίλων απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά πλέον είναι έτοιμος. Ετοιμοπόλεμος είναι και ο Μπεν Αμπόσι, που είχε αγωνιστεί και στον προημιτελικό με το Ισραήλ, όπου έκανε σπουδαία εμφάνιση ο Νεοκλής Αβδάλας.

Στον άλλο ημιτελικό που θα γίνει στις 22:00 θα αναμετρηθούν Γαλλία και Ισπανία. Το Σάββατο στις 19:45 έχει προγραμματιστεί ο μικρός τελικός και στις 22:00 ο μεγάλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x