Ελλάδα

Φασούλα στο sport-fm.gr: «Υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε επίπεδο το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ»

Η Ελλάδα εξασφάλισε το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ του 2021 και η πρωταγωνίστρια του κρίσιμου παιχνιδιού Μαριέλλα Φασούλα, μίλησε στο sport-fm.gr.

Όπως ο Παναγιώτης Φασούλας το 1993 άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και έστειλε την Ελλάδα στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας, έτσι και η κόρη του Μαριέλλα Φασούλα, 28 χρόνια μετά το έκανε ξανά και έστειλε την «γαλανόλευκη» στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2021, με την ίδια να δηλώνει πολύ συγκινημένη από την σύμπτωση των δύο γεγονότων.

Η ταλαντούχα σέντερ της Εθνικής μας ομάδας, μίλησε στο sport-fm.gr για την επική πρόκριση της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2021 και τους στόχους της στην επερχόμενη διοργάνωση, το πέρασμά της από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, αλλά και την μεταγραφή της στην Ισπανία.

Επίσης, η Ελληνίδα διεθνής αθλήτρια αναφέρθηκε στον ρόλο του πατέρας της για τον οποίο δηλώνει υπερήφανη, ενώ μοιράστηκε και τις σκέψεις της για τους μελλοντικούς της στόχους στον χώρο του μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε η Μαριέλλα Φασούλα στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για την κρίσιμη βολή στο ματς με την Βουλγαρία: «Θέλω να πιστεύω ότι κάθε παίκτης στη θέση μου θα είχε λίγο άγχος, είναι λογικό. Μόλις συνειδητοποίησα την απόφαση των διαιτητών, οι συμπαίκτριες με εμψύχωσαν και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση, τόσο που δεν μου άφησαν περιθώρια να αστοχήσω, πραγματικά με ηρέμησαν. Όταν σούταρα την βολή ένιωσα σαν να το έκανε όλη η ομάδα μαζί μου».



Για την πρόκριση και το +18: «Ποτέ πριν το ματς δεν επικεντρωθήκαμε στο ότι έπρεπε να κυνηγήσουμε και την διαφορά. Στο μυαλό μας είχαμε να βγούμε στο παρκέ και να τα δώσουμε όλα. Να παίξουμε άμυνα, να ιδρώσουμε και γενικά στο μυαλό μας υπήρχε μόνο η πρόκριση. Είμαι σίγουρη, πως όλες οι συμπαίκτριές μου θα ένιωθαν το ίδιο με εμένα. Ότι δηλαδή αν κάναμε αυτά που ξέραμε και είχαμε δουλέψει, η πρόκριση θα ερχόταν».

Για το γεγονός ότι οι συμπαίκτριές της που παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό: «Είναι απίστευτο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Αυτό που κάνανε οι συμπαίκτριές μου που αγωνίζονται στην Ελλάδα, ήταν υπέρβαση. Φυσικά ως επαγγελματίες είχαν φροντίσει να είναι σε καλή κατάσταση, όμως το γεγονός των τόσων μηνών διακοπής, είναι απίστευτο. Ελπίζω να επανεκκινήσουν άμεσα, αφού έχουμε μπροστά μας και την προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ».

Για το νεανικό σύνολο της «γαλανόλευκης»: «Το γυναικείο μπάσκετ έφτασε σε ένα πολύ καλό σημείο με την προηγούμενη «φουρνιά» των αθλητριών και είναι υποχρέωσή μας να το φτάσουμε στο επόμενο επόμενο για την επόμενη γενιά. Έχω ζήσει πολλές εμπειρίες και χαρές με τις παλαιότερες παίκτριες της Εθνικής ομάδας και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε αυτή την ανοδική πορεία».



Για το επικείμενο Ευρωμπάσκετ: «Πάντα ο στόχος είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Αυτό θα κάνουμε και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελλάδα έχει κάνει την έκπληξη εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Θα πάμε εκεί μετά από καλή προετοιμασία, για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε με τον τρόπου που ξέρουμε. Η Εθνική ομάδα έχει σεβασμό από αρκετές χώρες με όλα αυτά που έχει πετύχει. Δεν πάμε στο Ευρωμπάσκετ κατά λάθος, το αξίζουμε πραγματικά. Παίζουμε εναντίον κορυφαίων ομάδων, δεν είναι εύκολο, αλλά όλη η ομάδα και το staff ξέρει πώς να το διαχειριστεί αυτό. Δεν πάμε εκεί σαν αουτσάιντερ».

Για το πέρασμά από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ: «Ήταν τα αγαπημένα μου χρόνια, τρομερή εμπειρία. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες στην αρχή, αλλά μέσα από αυτές ωρίμασα και έμαθα καλύτερα τον εαυτό μου. Το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και κάθε μα κάθε μέρα ξεπερνάς τον εαυτό και τα όριά σου. Έπαιξα κόντρα σε εξαιρετικές αθλήτριες και έμαθα πώς να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου, με το μπάσκετ και τις σπουδές, αφού το Βάντερμπιλτ (κολλέγιο) είναι από τα κορυφαία. Βελτιώθηκα σαν παίκτρια και σαν άνθρωπος. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερες παίκτριες από την Ελλάδα να κάνουν αυτό το βήμα, το οποίο αν το θέλουν και μπορούν να το κάνουν, σίγουρα θα κερδίσουν πράγματα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν μπορούν να πετύχουν και αλλιώς».

Για την νέα πρόκληση της καριέρας της στην Ισπανία: «Υπάρχει τρομερή οργάνωση λόγω της πανδημίας, για να προστατευτούν οι αθλήτριες. Γίνονται συνεχώς πολλά τεστ, αν και στην Τενερίφη που αγωνίζομαι δεν είναι τόσα πολλά τα κρούσματα. Φυσικά και ισχύουν αυστηρά μέτρα με ωράριο μετακίνησης και μάσκες, αλλά και στον χώρο του μπάσκετ η ισπανική Ομοσπονδία έχει λάβει σωστά μέτρα. Το αγωνιστικό επίπεδο είναι από τα top στην Ευρώπη. Η αλλαγή από το κολλέγιο σε επαγγελματικό επίπεδο δεν με σόκαρε, αφού η εμπειρία μου από τον Πρωτέα Βούλας και την Εθνική με βοήθησαν».



Για το τι θα έκανε αν δεν υπήρχε το μπάσκετ στη ζωή της: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς μπάσκετ, αλλά σίγουρα αν δεν έπαιζα θα ήμουν με κάποιο τρόπο κοντά στον αθλητισμό, αφού ξέρω πόσα προσφέρει και μπορεί να προσφέρει σε κάθε άνθρωπο».

Για τον ρόλο του πατέρα της στην ενασχόλησή της με τον αθλητισμό: «Δεν με πίεσε ποτέ να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Με ώθησε στο να δοκιμάσω τένις, μπαλέτο, κολύμπι, τα πάντα. Όμως μια μέρα που τον είδα να παίζει μαζί με τον αδερφό μου και τον ρώτησα αν μπορώ να ξεκινήσω και εγώ. Ποτέ δεν μου είχε μιλήσει ως προπονητής, αλλά ούτε με χαϊδεύει, ακούω από αυτόν πάντα αυτό που πρέπει, κριτική δηλαδή για να βελτιωθώ. Το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό και είναι μεγάλη μου τιμή που ο πατέρας μου έχει πετύχει τόσα πολλά.. Δεν με ενοχλεί να μιλάω για αυτόν, ίσα ίσα είμαι πολύ υπερήφανη».

Για τους μελλοντικούς στόχους της: «Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ στην καριέρα μου και αυτό θα γίνει βήμα βήμα. Ότι ευκαιρία μου προκύψει θα την ακολουθήσω. Όταν τελειώσω την καριέρα μου θέλω να γυρίσω πίσω και να πω “είμαι χαρούμενη με αυτά που έχω καταφέρει, το απόλαυσα”».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x