Ελλάδα

Φασούλας: «Καμία αλλαγή επί Λιόλιου-Υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές»

Ο Παναγιώτης Φασούλας απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στον Βαγγέλη Λιόλιο και προανήγγειλε πως θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ.

Την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ, το 2024, προανήγγειλε ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο παλαίμαχος σέντερ ασκεί δριμεία κριτική στον Βαγγέλη Λιόλιο κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις, μικροπολιτική και καμία αλλαγή. Παράλληλα αναφέρει ότι θα απέχει από τις συνεδριάσεις του ΔΣ καθώς θεωρεί πως δεν ακολουθούνται δημοκρατικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση:

Ο συνδυασμός "ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ" δεν ήταν μια συγκυριακή συνεύρεση ανθρώπων, που στόχο είχαν να εκμεταλλευτούν τη ρωγμή του χρόνου και να εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή του χώρου. Ήταν και είναι η συνάντηση πρωταγωνιστών του μπάσκετ, που αγωνιούν για το άθλημα, που έχουν πολλά να προσφέρουν, που είναι εδώ για να συμβάλουν αναπτυξιακά, όπως με συνέπεια κάνουν χρόνια τώρα.

Ως εκ τούτου, όποιος επιχειρεί να προσεγγίσει τη φιλοσοφία των μελών του συνδυασμού "ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ" με εκλογικούς όρους, όποιος πίστευε ότι θα απογοητευτούμε και θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, όποιος βιάστηκε να πανηγυρίσει που… "γλίτωσε από εμάς", θα διαψευστεί οικτρά. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ, και στις επόμενες εκλογές, και ύστερα από αυτές.

Πολλοί αναρωτήθηκαν «πού είναι τόσο καιρό ο #Φασούλας, γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει». Ως άνθρωπος του μπάσκετ, ως πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος κι ως… Παναγιώτης #Φασούλας, όφειλα να δώσω τον απαιτούμενο χρόνο στη νέα διοίκηση, για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, να φανείς συνεπής ως προς τις εξαγγελίες της, να φέρει τεχνοκρατική επανάσταση κι άλλο αέρα στο μπάσκετ. Αυτό επέβαλλαν ο αθλητικός πολιτισμός κι η κουλτούρα μου.

Δυστυχώς, οι προσδοκίες εκείνων που πίστεψαν τα λόγια του Βαγγέλη Λιόλιου διαψεύστηκαν οικτρά. Εμείς το περιμέναμε, αλλά δώσαμε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υλοποιήσουν κάποια από αυτά που είπαν. Δεν περιμέναμε να υπάρξει μπασκετική ανοικοδόμηση, ούτε να εγκαινιάζονται κάθε εβδομάδα γήπεδα, αλλά τουλάχιστον να φυσήξει αέρας αλλαγής.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει. Εναλλαγή προσώπων είχαμε, αλλά και μεθοδεύσεις, που ουδόλως διαφέρουν με το παρελθόν. Θα έχουμε χρόνο να τα πούμε όλα αυτά, να αναδείξουμε τις παθογένειες μιας διοίκησης, που προανήγγειλε «νέα εποχή» και κατέληξε να διαχειρίζεται με όρους μικροπολιτικής και μικρολογιστικής τον πλούτο του κορυφαίου αθλήματος στη χώρα.

Όλα στην ώρα τους. Από σήμερα δηλώνουμε «παρών» στον αγώνα για την πραγματική αλλαγή σελίδας στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Αγώνας διαρκής κι αέναος, αγώνας σύγκρουσης, αλλά και συμπόρευσης. Χαιρετίζουμε τους παράγοντες, που πυκνώνουν τις γραμμές του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ», που κάνουν ένα γενναίο βήμα, μικρό για εκείνους, μεγάλο για το άθλημα που υπηρετούμε.

Ως πρώτη πράξη, που δείχνει την απόφασή να περάσουμε στην επόμενη φάση, είναι η απόφασή μου να απέχω από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., αλλά και τη Γενική Συνέλευση, έτσι όπως δρομολογείται. Είναι συνειδητή πολιτική απόφαση, που σκοπό έχει να αναδείξει ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες ελέγχου και κοινής λήψης αποφάσεων, έχουν μετατραπεί σ’ ένα κακοστημένο σόου, με κακοπαιγμένο μονόλογο και χειροκροτητές δίχως άποψη.
Δεν μπορεί να γίνονται Διοικητικά Συμβούλια σε ώρες εργασίας, λες κι όλοι μας είμαστε υπάλληλοι του προέδρου, ή συνταξιούχοι, που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Δεν μπορεί η Γενική Συνέλευση να γίνεται με τη διακριτική ευχέρεια της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής συμμετοχής.

Εδώ είμαστε κάθετοι: Από τη στιγμή που ο covid έχει πάψει να έχει πανδημικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που έχουν αρθεί όλα τα μέτρα, οι συλλογικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με συλλογική δια ζώσης συμμετοχή, γι’ αυτό και δεν θα δεχθούμε Γενικές Συνελεύσεις με zoom, με ηλεκτρονική συμμετοχή. Όλες οι αποφάσεις, πόσο μάλλον οι εκλογές θα γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ διά ζώσης. Για περισσότερους από έναν λόγους.
Απέχω από τα Διοικητικά Συμβούλια, γιατί δεν προτίθεμαι να νομιμοποιήσω δια της παρουσίας μου αποφάσεις, αλλά και διαδικασίες, που προσβάλουν το άθλημα, που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μιας διοίκησης, η οποία -επαναλαμβάνω- επιλέγει τον μονόλογο.

Θα είμαι «παρών» παντού, όπου ο χτύπος της μπάλας του μπάσκετ, συναντά τον χτύπο της καρδιάς μας. Θα είμαι «παρών», μαζί με όλους εκείνους, που πιστεύουν και θέλουν να ξαναγίνει το μπάσκετ μεγάλο. Θα είμαι «παρών» σε κάθε διεκδίκηση σωματείου.

Για όλους εμάς το «Πρώτα το Μπάσκετ» δεν ήταν και δεν είναι σύνθημα. Είναι στάση ζωής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x