Ελλάδα

Φορτσάτος και άνετος στον τελικό ο Ολυμπιακός

Βγάζοντας και πάλι θετικά δείγματα στο παρκέ, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 99-64 το Λαύριο στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του φιλικού τουρνουά bwin Against Covid-19.

Τα όμορφα δείγματα των φιλικών προετοιμασίας του συνέχισε να δείχνει ο Ολυμπιακός, που μετά τον Ιωνικό Νικαίας, νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία το Λαύριο, 99-64 στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του «bwin Tournament Against Covid-19» στο ΣΕΦ. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι», θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (5/9) την Μονακό στον τελικό, ενώ οι περυσινοί δευτεραθλητές Ελλάδας, θα παίξουν για την τρίτη θέση με το Περιστέρι.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που κατά διαστήματα και για το πρώιμο της εποχής έπαιξε καλό μπάσκετ, ήταν οι Βεζένκοφ, Ζαν Σαρλ, Λαρεντζάκης και Γουόκαπ, ενώ από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν οι Αμινού και Μουράτος.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έδειξε από πολύ νωρίς τις… άγριες διαθέσεις του, και προηγήθηκε 13-4 στο 4’ με πολύ καλή άμυνα, γρήγορο μπάσκετ στην επίθεση και κινητήριο μοχλό τον Βεζένκοφ. Το Λαύριο έβγαλε αντίδραση χάρη στον Μουράτο (13-10), όμως η υπεροπλία των γηπεδούχων στην ρακέτα, με Φαλ, Ζαν Σαρλ και Μάρτιν, τους βοήθησε να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά, για το 27-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η είσοδος του Λαρεντζάκη, βοήθησε για το 34-20 στο 14’, με το Λαύριο να παίρνει σκορ από τον Λιούις για το 38-27, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ακολούθησε ένα αμυντικό ρεσιτάλ των γηπεδούχων με αλλεπάλληλα κλεψίματα και αιφνιδιασμούς, για το 50-27 με σερί 12-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Οι πρώτες πολύ καλές συνεργασίες Σλούκα-Γουόκαπ ήταν γεγονός, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να έχουν πλουραλισμό στην επίθεση και να οδηγούν σε πολλά λάθη τους αντίστοιχους του Σερέλη.

Με τους Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη να κάνουν ό,τι θέλουν την άμυνα του Λαυρίου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +29 (60-31 στο 23’). Αισθητή την παρουσία του σε αυτό το διάστημα έκανε για τον Ολυμπιακό και ο Μάρτιν. Ο Αμινού με συνεχόμενα καλάθια μείωσε σε 67-42 τέσσερα λεπτά πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Μπλερ ακόμα περισσότερο, σε 73-51 στο 30’.

Οι συνεργασίες του Σλούκα με τον θετικότατο Ζαν Σαρλ, έφεραν ξανά την διαφορά σε υψηλότερα επίπεδα, 86-58 στο 35’. Οι δύο προπονητές έδωσαν στην συνέχεια χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι εκείνη την ώρα, με τους Χρηστίδη και Μουόσα να παίζουν από πλευράς γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο για το τελικό +35.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 50-27, 73-51, 99-64.



Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12 (1), Ντόρσεϊ 2, Λούντζης 7, Λαρεντζάκης 14 (4), Μουόσα, Φαλ 5, Σλούκας 10 (2), Μάρτιν 8, Βεζένκοφ 20 (4), Ζαν Σαρλ 16, Χρηστίδης 2, ΜακΚίσικ 3 (1).

Λαύριο (Σερέλης): Λιούις 10 (2), Κάρτερ 2, Μπλερ 8 (2), Νικολαίδης, Σμιθ 4 (1), Μουράτος 8, Αμινού 11(1), Πιλάβιος 3, Κακλαμανάκης 6, Γκόινς 7 (1), Γερομιχαλός, Βουλγαρόπουλος 5.

* Δεν αγωνίστηκαν για τον Ολυμπιακό λόγω μιικροτραυματισμών Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου. Επέστρεψε μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό της ομάδας για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του το περυσινό καλοκαίρι.

** Στις εξέδρες του ΣΕΦ που φιλοξένησαν κόσμο για πρώτη φορά μετά από 550 ημέρες, βρέθηκαν περίπου 1.500 φίλοι του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x