Ελλάδα

Πάλεψε αλλά... υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Γαλλίας η Εθνική Παίδων

Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε με 86-72 από την ανώτερη Γαλλία στα προημιτελικά του Eurboasket U16, με τη «γαλανόλευκη» να πληρώνει το κακό της πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, γνωρίζοντας μοιραία τον αποκλεισμό.

Στην ανωτερότητα των Γάλλων υποκλίθηκε η Εθνική μας ομάδα Παίδων, γνωρίζοντας βαριά ήττα με σκορ 86-72 στην προημιτελική φάση του Eurobasket U16 που διεξάγεται στη Βόρεια Μακεδονία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας «πλήρωσε» το κάκιστο ξεκίνημά του, εκεί όπου οι «τρικολόρ» με ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι τους «έχτισαν» από νωρίς διαφορές άνω των 15 και 20 πόντων, παίρνοντας έτσι με σχετική άνεση το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Για την Ελλάδα, συγκινητική ήταν η εμφάνιση του Αλέξανδρου Αλεξάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους (4/6τρ.) και 4 ριμπάουντ. Από κοντά ακολούθησαν οι Λέφας (11π.) και Σερμπετζής (13π.), όπως και ο Μακαράτζης που τελείωσε το παιχνίδι με 7 πόντους και 8 ασίστ. Πλέον, η Εθνική μας θα παίξει για τις θέσεις 5-8, με το πρώτο παιχνίδι να είναι το Σάββατο (12/08) με τη Γερμανία.

Όσο για τους Γάλλους, που θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά την Ιταλία, ξεχώρισαν οι Μπουλεφά (22π., 12ρ.) και Νατζί (20π., 8ρ., 5ασ.).

Γαλλία-Ελλάδα 86-72

Το ματς:

Άκρως εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Γαλλίας στο ματς, με την Εθνική μας να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό των αντιπάλων. Με τους Μπουλεφά και Νατζί να ηγούνται στο σκοράρισμα, οι «τρικολόρ» έτρεξαν ένα σερί 15-0 για το 21-3 στο εξάλεπτο, με το μοναδικό ελληνικό καλάθι μέχρι εκείνο το διάστημα να έρχεται δια χειρός Σερμπετζή. Μετά το αρχικό «σοκ», η Ελλάδα βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 28-13.

Μια διαφορά που διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου (37-23), χάρη κυρίως στις επιθετικές εμπνεύσεις των Στέβοβιτς και Παπασταύρου. Στη συνέχεια όμως, οι Γάλλοι πάτησαν το πόδι στο «γκάζι», εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +23 (51-28), προτού ο Αλεξάκης με έξι μαζεμένους πόντους στο τελευταίο δίλεπτο στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 51-36.

Γαλλία-Ελλάδα

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε η Γαλλία και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, διατηρώντας τη διαφορά άνω των 20 πόντων και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση (67-45 στο 26'). Το μόνο που μπόρεσε να κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν να μαζέψει κάπως τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (70-53) με τα διαδοχικά τρίποντα των Αλεξάκη και Λέφα.

Κάπως έτσι, το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η διαφορά ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να ανατραπεί. Παρ' όλα, τα παιδιά του Ιωάννη Καλαμπόκη όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αντιθέτως, πάλεψαν μέχρι το φινάλε, μειώνοντας για το τελικό 86-72.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 51-36, 70-53, 86-72.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x