Ελλάδα

Γιαννόπουλος: «Μας έχει περάσει τη φιλοσοφία του ο Μπάνκι»

Ένα εντελώς διαφορετικό μπάσκετ θέλει να παρουσιάσει φέτος η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος μετά τη φιλική νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Με πολλές πάσες και με αρκετή κίνηση χωρίς την μπάλα είναι το στιλ μπάσκετ που θέλει από την ΑΕΚ φέτος ο Λούκα Μπάνκι, όπως ανέφερε ο Χάρης Γιαννόπουλος μετά τη φιλική νίκη επί του Παναθηναϊκού, στο τουρνουά της Λευκωσίας.

«Ουσιαστικά με τις απουσίες που είχαν και οι δύο ομάδες με τραυματισμούς και Εθνικές παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικές. Σε ένα τέτοιο ματς κοιτάς να βάλεις μια φιλοσοφία και να δουλέψεις πάνω σε αυτή. Μια φιλοσοφία πάνω στην οποία θα χτίσεις στο μέλλον όταν θα επιστρέψουν όλοι», δήλωσε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ στην κάμερα της «Cosmote TV».

Για την άμυνα ζώνης που έπαιζε η ΑΕΚ αμύνθηκε σε μεγάλο διάστημα του αγώνα: «Αυτό έχει εξήγηση. Λόγω των απουσιών δεν είχαμε ροτέισον. Για αυτό παίξαμε τόσο πολύ ζώνη για να μην έχουμε απώλειες και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα φάουλ, αν και αυτό δεν το πετύχαμε. Επίσης λόγω κούρασης, καθώς προερχόμαστε από 15 μέρες σκληρής δουλειάς».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από τη νέα ΑΕΚ: «Έχουμε μια καινούργια φιλοσοφία, την οποία την έχει περάσει ο κόουτς Μπάνκι. Θέλουμε να παίξουμε ένα μπάσκετ με πολλές πάσες και πολλή κίνηση χωρίς την μπάλα, να τρέξουμε πάρα πολύ. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Πιστεύω θα το καταφέρουμε γιατί το ρόστερ είναι φτιαγμένο για να παίξει έτσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x