Ελλάδα

Γιατί ποντάρει σε απόρριψη της ένστασης το Λαύριο

Το Λαύριο αναμένεται να υπερασπιστεί τη νίκη του επί του Προμηθέα στον αθλητικό δικαστή βασιζόμενο σε δύο στοιχεία.

Η νίκη του Λαυρίου επί του Προμηθέα δεν αποτέλεσε και το φινάλε της σειράς των ημιτελικών. Η ομάδα της Πάτρας έχει καταθέσει τρεις ενστάσεις και τουλάχιστον για τη μία φαίνεται πως έχει βάσιμες ελπίδες δικαίωσης. Πάντως το Λαύριο δεν θα αφήσει την υπόθεση στη μοίρα της και ήδη ετοιμάζει τη δική του γραμμή, προκειμένου να μην ακυρωθεί η νίκη του και να υπάρξει επανάληψη της αναμέτρησης.

Κατ’ αρχάς η ομάδα-έκπληξη της φετινής Stoiximan Basket League θα επικαλεστεί το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν κρίθηκε στον… πόντο ή στο σουτ και συνεπώς η φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Προμηθέας δεν έκρινε το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Γιάννης Αγραβάνης και όχι να εκτελέσει τις βολές μετά το επεισόδιο που είχε με τον Γκλεν Κόζι, το Λαύριο πιθανότατα θα βασιστεί στον κανονισμό της FIBA που αναφέρει ρητά:

«Όταν ένας παίκτης παραμένει στο παρκέ ή επιστρέφει σε αυτό μην έχοντας ειδοποιηθεί ότι έχει αποβληθεί, θα πρέπει να αποσυρθεί μόλις η παράνομη συμμετοχή του ανακαλυφθεί. Καμία ποινή δεν επιβάλλεται για την αντικανονική συμμετοχή του και μέχρι να ανακαλυφθεί η αντικανονική παρουσία του, όλοι οι πόντοι που πετυχαίνει κατακυρώνονται, όπως και τα φάουλ που κάνουν οι αντίπαλοι σε βάρος του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x