Ελλάδα

Τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ ο Γκάλης: «Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ένα θέατρο, αν το πιστέψουμε θα το καταφέρουμε»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου βράβευσε τον Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ τίμησε τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη, τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα, σε μια όμορφη τελετή στο στο Μέγαρο Μουσικής.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 4 που φορούσε στη διεθνή καριέρα του και έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που του έγινε αυτή η τιμή.

Είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική ομάδα (5.129 πόντοι σε 168 αγώνες, μέσος όρος 30.5), με ατομικό ρεκόρ 53 πόντους στον αγώνα Ελλάδα-Παναμάς. Το 2017 εντάχθηκε στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Τη βράβευση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Μετά την αναπαραγωγή ενός βίντεο και την παραλαβή του βραβείου του, ο «γκάνγκστερ» δήλωσε χιουμοριστικά «δεν έχω τα μαλλιά που είχα τότε», για να συνεχίσει:

«Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ που με έχει τιμήσει αρκετές φορές ως καλύτερο αθλητή, αλλά σήμερα για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή. Θα τιμηθεί αργότερα και η κόρη μου, που είναι εδώ με την εθνική ομάδα cheerleading. Έχω όμως κι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, με κοροϊδεύει συνέχεια η κόρη μου πως έχει πάρει περισσότερα χρυσά μετάλλια. Το αξίζαν τα παιδιά και μπράβο τους. Εγώ ήμουν κατά της βίας όταν έπαιζα κι έλεγα ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι ένα θέατρο, να πάρεις την οικογένεια και να μπορείς να μπεις στο γήπεδο. Το πιστεύω και σήμερα, αν το πιστέψουμε όλοι θα το καταφέρουμε».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση:

Γκάλης: Τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στον αθλητισμό και την κοινωνία

Γκάλης: Τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στον αθλητισμό και την κοινωνία

Γκάλης: Τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στον αθλητισμό και την κοινωνία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x