Ελλάδα

«Καθάρισε» τον Κολοσσό με σούπερ άμυνα ο Ηρακλής

Καταιγιστικός από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά, ο Ηρακλής επικράτησε του Κολοσσού στο Ιβανώφειο με 86-71 και έφτασε τις δύο νίκες στην Stoiximan GBL.

Ο Ηρακλής πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στην Stoiximan GBL. Στο ντεμπούτο του Ζόραν Λούκιτς στο πρωτάθλημα επικράτησε του Κολοσσού με 86-71 στο κατάμεστο Ιβανώφειο κυριαρχώντας στο παιχνίδι από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά.

«Κλειδί» η άμυνα για τους Θεσσαλονικείς που από το -11 (21-32) στις αρχές της δεύτερης περιόδου έφτασαν μέχρι και στο +17 (73-56). Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ 16 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Κρις Σμιθ, 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Ντι Τζέι Φάντερμπερκ, με τον Νίκο Τσιακμά να έχει 15 πόντους (4/5 τρίποντα), όλους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν (13π.-7 ριμπ.) και ο Άντριου Γκάουντλοκ (12π.) ξεχώρισαν από τον Κολοσσό.

Ηρακλής-Κολοσσός 86-71: Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα

Το ματς

Ο Κολοσσός κυριάρχησε μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου. Με τον Χρυσικόπουλο αρχικά και τον Γκάουντλοκ στη συνέχεια σε ρόλο οδηγού, οι Ροδίτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα και 7:14 πριν το τέλος του ημιχρόνου έφτασαν και στο +11 (21-32). Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στον Ηρακλή, που με διαδοχικά καλάθια από Ράιτ-Φόρμαν και Τσιακμά γύρισε το ματς. Προηγήθηκε με φόλοου του Γουέστ, 37-36, ολοκληρώνοντας ένα επί μέρους 16-4 σε τέσσερα λεπτά, ενώ με το τέταρτο τρίποντο του Τσιακμά (4/5) στην εκπνοή του πρώτου μέρους πήγε στα αποδυτήρια με 46-44.

Σμιθ και Φάντερμπερκ πήραν τη σκυτάλη και ο Ηρακλής σήκωσε στο πόδι το Ιβανώφειο ξεφεύγοντας με δέκα (57-47) στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και το τρίποντο του Μωραΐτη μεγάλωσε την απόσταση των δύο ομάδων και στο +17 (73-56) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Χαβιέρ Καράσκο δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα απέναντι στην εξαιρετική άμυνα του Ηρακλή, που διατηρούσε την απόσταση ασφαλείας, 79-64, με 4:28 να απομένουν. Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Ζόραν Λούκιτς έριξε στη μάχη και τον 18χρονο φόργουορντ Μάριο Γιαννίκο.

Δεκάλεπτα: 19-23, 46-44, 73-58, 86-71

Δείτε εδώ την στατιστική

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x