Ελλάδα

Ιτούδης: «Κλείσαμε με αθλητικό εγωισμό το ματς»

Στον αθλητικό εγωισμό των παικτών του απέδωσε ο Δημήτρης Ιτούδης τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Τουρκία.

Αρκετά ικανοποιημένος με την εμφάνιση της Εθνικής και κυρίως για τον εγωισμό που έβγαλε, ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τη νίκη (89-80) επί της Τουρκίας.

«Κλείσαμε με αθλητικό εγωισμό το ματς. Στον αθλητισμό παίζεις για να κερδίζεις, πόσω μάλλον όταν παίζεις μπροστά σε 20.000 κόσμο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αντιξοότητες, αλλά είτε πονάμε είτε δεν πονάμε είμαστε εδώ για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η Τουρκία έχει έναν πολύ καλό post παίκτη, τον Σενγκούν, που μας δημιούργησε πρόβλημα με τη δημιουργία του. Παίξαμε στο τέλος με τέσσερις κοντούς στην ουσία, αλλά έδειξαν ότι μπορούν με ψυχή να μαρκάρουν και χωρίς παγίδες. Μετρά πάρα πολύ για τον αθλητή ένα τέτοιο κοινό, αλλά πρέπει να συνηθίσουμε να βγάζουμε αυτό το πρόσωπο και στην προπόνηση που είμαστε μεταξύ μας. Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα και να βάλουμε κάποια στοιχεία. Θεωρώ πως σε αυτό το τουρνουά βάλαμε κάποια στοιχεία», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης στην κάμερα της ΕΡΤ.

Για το επεισόδιο με τον Εργκίν Αταμάν: «Δεν μας χωρίζει τίποτα. Εκείνη την ώρα θες να κερδίσεις, αλλά δεν υπάρχει ούτε διαμάχη, ούτε αψιμαχία, ούτε πόλεμος. Καταλαβαίνω τον κόουτς Αταμάν, αλλά υπάρχουν κανονισμοί. Θεωρώ πως αυτό που έκανε στο τέλος ήταν σωστό και οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν μια μάχη ως το τέλος».

Για την απουσία του Γιάννη: «Ήρθαμε με μεγάλη προσήλωση να παίξουμε και μπλόκαρε η μέση του Γιάννη. Ήθελα πολύ να αγωνιστεί. Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει. Μπορούμε με σχήματα που είναι όχι και τα πιο ορθόδοξα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ας περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τους τραυματίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x