Ελλάδα

Ιτούδης: «Χρειαζόμασταν ένα τέτοιο παιχνίδι»

Στα… φυσιολογικά διαφορετικά πρόσωπα που είχε η Εθνική στη νίκη επί της Γεωργίας, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ευχαριστημένος με τη συνολική εικόνα της Εθνικής στη νίκη (80-67) επί της Γεωργίας ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο κόουτς της Ελλάδας στάθηκε στην καλή άμυνα των διεθνών και τόνισε πως έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα από το φιλικό, καθώς έλειπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην καλή παρουσία που είχαν οι Λούντζης, Γόντικας και Κασελάκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είναι ένα μέρος της προπόνησης και όπως ήρθε το παιχνίδι το χρειαζόμασταν. Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε λάθος επιθετικά, με άσχημα ποσοστά στο τρίποντο, αλλά μείναμε στο παιχνίδι με την άμυνά μας. Είναι φυσιολογικό να έχεις διαφορετικό πρόσωπο μέσα στο παιχνίδι, ακόμη κι αν έχεις μια ομάδα δέκα μήνες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί κατάλαβαν τι λειτούργησε λάθος και το άλλαξαν. Ήρθαν παιδιά βαθιά από τον πάγκο, όπως ο Λούντζης, ο Γόντικας και ο Κασελάκης και μας έδωσαν κάτι διαφορετικό.

Ο Σλούκας βρίσκει τα πατήματά του και μας δίνει διαφορετική διάσταση στο ‘1’ και στο ‘2’. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε καλή άμυνα στον Σενγκέλια και θυσιάστηκε για την ομάδα. Ο στόχος είναι να γίνουμε καλή ομάδα. Η ομάδα προφανώς παίζει διαφορετικά όταν παίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γι’ αυτό είπα πως είναι ένας επιπλέον λόγος που χρειαζόμασταν αυτό το φιλικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που για άλλη μια φορά ήρθε μαζικά στο γήπεδο. Ελπίζω ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι, δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο από την προετοιμασία. Όλοι οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές στον ρόλο τους, αυτό σημαίνει ομάδα
».

«Όλοι οι αθλητές κάνουν βήματα για να διεκδικήσουν πράγματα. Ο Λούντζης και με το χθεσινό του παιχνίδι και με τη σημερινή του εμφάνιση μάς βοηθά να γίνουμε ομάδα. Την τελική απόφαση θα την πάρουμε όταν έρθει η στιγμή. Είναι σημαντικό, πάντως, να αλλάξει ο κανονισμός και να έχουμε τη δυνατότητα οι εθνικές ομάδες να έχουν 14 παίκτες μαζί τους. Είμαστε σε μια περίοδο που υπάρχουν ιοί, υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας στις διάφορες διοργανώσεις και υπάρχουν τραυματισμοί και κόπωση. Είναι άδικο για μια ομάδα να έχει έναν τραυματία και να μένει με έντεκα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν έντεκα διαθέσιμοι παίκτες. Η FIBA έχει γνώμονα την εξέλιξη του αθλήματος. Το 2000 στο Final 4 της Θεσσαλονίκης είχαμε στην αποστολή 10 παίκτες, το εξελίξαμε στους 12 και τώρα θεωρώ πως πρέπει να είναι 14. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτό που λέω έχει επιχειρήματα».

«Τα φιλικά παιχνίδια τα χρειάζεσαι γι’ αυτό το λόγο. Όπως πήγε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν χρήσιμο το φιλικό. Το τι σχήματα θα δούμε το επιτάσσει και η ανάγκη της στιγμής. Εξαρτάται και από τι κόπωση έχει ο κάθε παίκτης. Όλα τα συγχαρητήρια πάνε στους παίκτες, γιατί είναι άλλο να το δείχνεις στο χαρτί κι άλλο να γίνεται πράξη. Ήμασταν πολύ δυναμική απέναντι σε μια ομάδα παίζει στο όριο του φάουλ. Το θετικό είναι ότι έχουμε αθλητές που κάθε μέρα εξελίσσονται, παιχνίδι με παιχνίδι. Προφανώς η βαρύτητα των επίσημων αγώνων είναι μεγαλύτερη, αλλά είναι θετικό να αναδεικνύεται κάτι καλό. Πολλά πράγματα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις».

«Ο Σλούκας ήταν εξαιρετικός και στα εκτελεστικά και στα δημιουργικά του καθήκοντα, αλλά και στην άμυνα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει λίγο καλύτερα στο box out. Είναι σημαντικός παίκτης για μας, την υγεία του να έχει».

«Η Τουρκία έχει ψηλούς που μπορούν να σκοράρουν από μακριά, έχουν καλούς σκόρερ όπως ο Οσμάν και ο Κορκμάζ, έχουν πολύ καλή τεχνική καθοδήγηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x