Ελλάδα

Καπογιάννη: «Δεν δεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί στο Final 4»

Η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, αλλά και η αρχηγός αποποιήθηκαν τον τίτλο του φαβορί στο Final 4 Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι και δεν πρέπει να παρουσιαστεί με την αύρα του φαβορί στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών (24 και 26 Μαρτίου), όπως τόνισαν η Ελένη Καπογιάννη και η Πηνελόπη Παυλοπούλου στη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν δεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους. Έχουμε απολαύσει τη διαδρομή μας στη διοργάνωση ως τώρα, έχουμε παλέψει πολύ για να φτάσουμε εδώ, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε ακόμη περισσότερο για να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Θεωρώ πως το μπάσκετ Γυναικών είναι το πιο αδικημένο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα. Είναι λυπηρό και θέλω να πιστεύω πως θα αλλάξει αυτό στο μέλλον. Εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει το Κύπελλο», ανέφερε η προπονήτρια των «πράσινων» μια μέρα πριν τον ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ζωφριά.

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου, αρχηγός του Παναθηναϊκού, είπε: «Παλέψαμε σκληρά για να προκριθούμε στο Final 4, αλλά παρότι μας έχει δοθεί ο τίτλος του φαβορί, δεν θα παρουσιαστούμε με αυτό το σκεπτικό στο γήπεδο. Είναι νοκ άουτ παιχνίδια, όλες οι ομάδες θα είναι διψασμένες και θα γίνουν αγώνες με πάθος και ένταση. Εύχομαι και ελπίζω ο κόσμος μας να βρει τον τρόπο να είναι στο γήπεδο για να μας στηρίξει».

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Τζον Μαργαρίτης, είπε: «Μέχρι πριν λίγες μέρες παλεύαμε για τη ζωή μας, την παραμονή μας στην κατηγορία. Δεν ήρθαμε στην Αθήνα για διακοπές», ενώ η αρχηγός Κωνσταντίνα Σαρηγιαννίδου είπε: «Είναι τιμή να είμαστε εδώ, το θέλαμε πάρα πολλά χρόνια. Θα το ζήσουμε, θα δώσουμε τον αγώνα μας για να είμαστε ανταγωνιστικές και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Ελπίζω να το χαρεί και ο κόσμος».

Το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Άννυ Κωνσταντινίδου, είπε: «Θα φιλοξενήσουμε στον τελικό παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και θα συνδράμουμε στο έργο της Φλόγας, καθώς για κάθε πόντο θα δοθούν πέντε ευρώ».

Ο Χρήστος Βασιλειάδης, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για το μπάσκετ Γυναικών τόνισε: «Ελπίζουμε να δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια και να επικρατήσει ο καλύτερος. Ελπίζουμε να έχουμε μια ακόμη γιορτή του μπάσκετ, διοργανωτικά και με την προσέλευση φίλαθλου κόσμου. Θέλουμε όταν τελειώνουν τα παιχνίδια να είμαστε όλοι φίλοι. Έχουν γίνει αρκετά πράγματα στο μπάσκετ Γυναικών τον τελευταίο χρόνο και θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε στο Ευρωμπάσκετ, έχουμε αναβαθμίσει το επίπεδο προπονήσεων των μικρών εθνικών ομάδων και ξεδιπλώνουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση να προσεγγίσουμε νέα παιδιά στο άθλημα και να εξελίξουμε τα υπάρχοντα ταλέντα. Η Α1 Γυναικών έγινε πιο ανταγωνιστική για τον τίτλο, την Ευρώπη και τα play out. Και στην Α2 Γυναικών έγιναν και γίνονται πολύ δυνατοί αγώνες. Το μπάσκετ Γυναικών δεν έχει την προβολή που του πρέπει και θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να μας βοηθήσει περισσότερο η κρατική τηλεόραση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x