Ποιος είδε τον Ολυμπιακό και δεν τον... φοβήθηκε! Στην πιο παραγωγική εμφάνισή τους στη φετινή σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 120-80 την Καρδίτσα στο «Γ. Μπουρούσης» για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan GBL, διευρύνοντας το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα!
Μετά από ένα εντυπωσιακό και άκρως ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο (46-50), η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησε το πόδι στο γκάζι και, με σύμμαχο το μακρινό της σουτ (16/29 τρ.), έτρεξε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 70-34 στο δεύτερο μέρος!
Κορυφαίος όλων ήταν ο Άλεκ Πίτερς, που έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα με τα «ερυθρόλευκα», σταματώντας στους 35 πόντους (4/5δ., 6/8τρ., 9/9β.) και 6 ριμπάουντ. Από κοντά ακολούθησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 22 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Ταϊρίκ Τζόουνς «έλαμψε» στο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Για τους γηπεδούχους, διασώθηκε μονάχα ο Μπράντον Τζέφερσον με 25 πόντους και 5 ασίστ.
Αξιοσημείωτο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι τελείωσε το ματς με 33 ασίστ για μόλις 10 λάθη, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες όπως οι Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ και Φουρνιέ.
Το ματς:
Άκρως εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ολυμπιακό, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ – όπως συνηθίζει φέτος – να μπαίνει «καυτός» στην πρώτη περίοδο και να ηγείται στο σκοράρισμα. Με τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ να μην αστοχεί με τίποτα και να σκοράρει από παντού, φτάνοντας τους 10 πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 16-6 στο πρώτο πεντάλεπτο.
Το δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου ήταν απλά απολαυστικό, με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν στο παρκέ το επιθετικό τους ταλέντο και να προσφέρουν σκορ και θέαμα! Με τον Μπράντον Τζέφερσον να βρίσκεται στη ζώνη του «λυκόφωτος» και να πετυχαίνει 13 πόντους (!), η Καρδίτσα μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» και μάλιστα να ροκανίσει τη διαφορά μέχρι και τους 3 (21-24) στο 9’. Οι φιλοξενούμενοι, με τρίποντο του Πίτερς και ένα όμορφο ντράιβ του Φουρνιέ, βρήκαν σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχοι, με buzzer beater τρίποντο του Καμπερίδη, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 26-29.
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στον αγώνα τον Ταϊρίκ Τζόουνς, με τον Αμερικανό σέντερ να πραγματοποιεί το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα». Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το δεκάλεπτο και, με γκολ-φάουλ του Γουόρντ και κάρφωμα του Τζόουνς στο τρανζίσιον, προηγήθηκαν με +8 (26-34), κρατώντας την Καρδίτσα στο μηδέν στα πρώτα τρία λεπτά. Ο νεοαποκτηθείς σέντερ βοήθησε σημαντικά τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά ριμπάουντ.
Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Παπανικολόπουλου, με σύμμαχο το μακρινό της σουτ και τα τρίποντα των Δίπλαρου (2) και Μπράντον Τζέφερσον, βρήκε απαντήσεις στα καλάθια του Βεζένκοφ και μείωσε τη διαφορά στον πόντο, για το 42-43 στο 17ο λεπτό! Με ένα όμορφο χουκ και ένα τρίποντο του Γουόρντ στο τρανζίσιον, ο Ολυμπιακός πήγε στο +6 (42-48) δύο λεπτά αργότερα, με τους Κασελάκη και Δίπλαρο να «χτυπούν» στη συνέχεια στο ανοικτό γήπεδο και τον Σάσα, με buzzer beater δίποντο, να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 46-50!
Με κλέψιμο του Μπόθγουελ και λέι απ του Αμερικανού γκαρντ στο ανοικτό γήπεδο για το 48-50 ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο. Δύο εύκολα λάθη του Ντέιμιεν Τζέφερσον, αλλά και ένα κλέψιμο του Ντόρσεϊ, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να τρέξει ένα γρήγορο σερί 8-0 με πρωταγωνιστή τον Πίτερς, στέλνοντας εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιες τιμές (48-58) στο 22ο λεπτό. Μάλιστα, ο Αμερικανός φόργουρντ των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε στη… ζώνη του λυκόφωτος και, με δύο back-to-back τρίποντα, έφτασε τους 12 πόντους στα 4 πρώτα λεπτά της περιόδου, γράφοντας το 50-64 για τους φιλοξενούμενους!
Το επιθετικό κρεσέντο των νταμπλούχων Ελλάδας πίσω από τα 6,75μ. συνεχίστηκε, με τους Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Πίτερς να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +24 και το 76-52 στο 27’! Με τους Χόχλερ και Μπ. Τζέφερσον, η Καρδίτσα βρήκε μερικές επιθετικές «ανάσες», ωστόσο ο Ολυμπιακός, με καλάθια των Χολ, Ντόρσεϊ και Πίτερς, έφτασε μέχρι και το +29, προτού κλείσει το δεκάλεπτο με το σκορ στο 85-58. Αξιοσημείωτο είναι πως στην εν λόγω περίοδο οι Πειραιώτες ευστόχησαν σε 7 από τα 9 τρίποντα που επιχείρησαν!
Παρά το γεγονός πως το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να παίζει με υψηλή ένταση σε άμυνα και επίθεση, διευρύνοντας συνεχώς τη διαφορά. Οι Νετζήπογλου και Λαρεντζάκης εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που πήραν, πετυχαίνοντας 5 και 9 πόντους αντίστοιχα! Την ίδια ώρα, ο Πίτερς συνέχισε να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι και ο Ταϊρίκ Τζόουνς να προσφέρει εντυπωσιακές φάσεις και καρφώματα. Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες έφτασαν στο +40 (73-113) στο 38ο λεπτό, πανηγυρίζοντας το ροζ φύλλο αγώνα με το εκπληκτικό 120-80!
Τα δεκάλεπτα: 26-29, 46-50, 58-85, 80-120.
Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.
Διαβάστε Επίσης
Ξανθόπουλος: «Μετά από πολύ καιρό δουλέψαμε φυσιολογικά» Σερέλης: «Δεν είχαμε τη σωστή νοοτροπία και τη σοβαρότητα που έπρεπε» - Ο λόγος που δεν έκανε δηλώσεις ο Αταμάν Πετρίδης: «Όταν παίζει υπό πίεση, βγάζει αντίδραση ο Παναθηναϊκός» Το μήνυμα του Χολμς μετά τη σούπερ εμφάνισή του: «Εγώ δεν θα… πνιγώ»! Stoiximan GBL: Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός, συνεχίζει το κυνήγι ο ΠαναθηναϊκόςΑκολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






