Ελλάδα

Κοντός: «Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει μια ομάδα που θα δυσκολευτούν πολύ να την ακουμπήσουν»

Ο Δημήτρης Κοντός μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση και δήλωσε ότι ήδη φτιάχνεται η ομάδα για την νέα σεζόν.

«Η απόφαση είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει και φτιάχνει μια ομάδα που θα δυσκολευθούν να την ακουμπήσουν του χρόνου και να την βγάλουν από την πορεία της.. Βήμα - βήμα χωρίς φασαρίες, πιστεύω ότι ο κόσμος θα το καταλάβει το καλοκαίρι»…

Ο Δημήτρης Κοντός μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε και αναφέρθηκε σε ενέργειες που, ήδη γίνονται, όπως ανέφερε, για την ομάδα της νέας σεζόν.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της πράσινης ΚΑΕ, συνέντευξή του στους Βάιο Τσούτσικα και Τάσο Νικολογιάννη εξήρε την δουλειά του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος έχει παρουσιάσει μια «ομάδα με αρχές και έχει πιάσει τον σφυγμό της» ενώ σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή και στα μεταγραφικά, ανέφερε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί πριν το καλοκαίρι…

Αναλυτικά τι ανέφερε ο Δημήτρης Κοντός...

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΚΑΕ Παναθηναϊκός…

«Η ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη ως προς τα επιχειρήματα. Αυτό που έχει προκαλέσει πολύ μεγάλα ερωτηματικά δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του κ.Γαλατσόπουλου. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Ο Παναθηναϊκός πίστευε και πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει μια αλλαγή στα πρόσωπα επειδή υπήρχαν συγκεκριμένα γεγονότα που έχουν προηγηθεί. Την 1η Σεπτεμβρίου ουσιαστικά κατατέθηκε μια πρόταση μομφής προς την πλευρά του Γαλατσόπουλου από εννέα ομάδες. Εννέα ομάδες του ζήτησαν με υπογραφές να φύγει. Συμφωνήθηκε μεταξύ τους να παραιτηθεί για να μην διασυρθεί ο ΕΣΑΚΕ και να μην εκτεθούν… Το έγγραφο υπάρχει. Πώς γίνεται στη συνέχεια από τις εννέα ομάδες να υπάρχουν οκτώ ψήφοι. Εδώ ακούστηκαν πάρα πολλά. Οι εκπρόσωποι των ομάδων μιλάνε για πιέσεις, για χίλια δυο. Για περίεργη αντιμετώπιση ίσως στη συνέχεια, μεταφέρω τι είπαν οι εκπρόσωποι των ομάδων, μπορεί να είναι και μια δικαιολογία. Η ουσία του πράγματος είναι ότι το πρωτάθλημα μπάσκετ δεν έχει έναν κεντρικό χορηγό και είναι Μάρτης. Παλιά υπήρχε ονοματοδοσία. Σε όλα τα πρωταθλήματα υπάρχει ένας κεντρικός χορηγός. Στο μπάσκετ έχουμε φτάσει στον Μάρτη και δεν έχουμε ακόμη έναν κεντρικό χορηγό. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του πρωταθλήματος να μην υπάρχει κεντρική χορηγία Μάρτη μήνα…

Και πολλά άλλα. Για παράδειγμα ο προϋπολογισμός του All-Star κατατέθηκε την Παρασκευή. Υπάρχουν πραγματάκια να συζητήσουμε αλλά δεν είναι η ουσία αυτή. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να πηδήξει από το καράβι. Δεν έχει «φεύγω»… Έχει να γίνει δουλειά. Αμα κάνει δουλειά ο Γαλατσόπουλος θα του αποδώσει τα εύσημα.

Ο Παναθηναϊκός στήριξε την τάση αλλαγής στον ΕΣΑΚΕ για να διορθωθούν κάποια πράγματα. Δεν είναι πως ξύπνησε ένα πρωί και είπε πάμε να αλλάξει την κατάσταση. Επειδή είναι ο ΠΑΟ και δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσει ή να πει αποχωρώ ή ασχολούμαι. Ο Παναθηναϊκός και θα ασχολείται, και θα ελέγχει κάθε κίνηση του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ και θα καυτηριάζει όλα τα θέματα και θα απονείμει τα εύσημα. Δεν ξεκινάει ο ΠΑΟ μια αντιπολιτευτική τακτική με σκοπό να πληγεί το άθλημα.


Για την ΕΟΚ:

Στήριξε με ψήφο την υποψηφιότητα του κ. Γαλατσόπουλου. Μέσω των ομάδων της Α2 η ΕΟΚ έχει ψήφο. Η ΕΟΚ πήρε θέση, κατά την άποψή μου δεν πρέπει να παίρνει θέση, αλλά πήρε υπέρ του κ.Γαλατσόπουλου. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λέει ότι η προεκλογική εκστρατεία του κ. Γαλατσόπουλου συνδέθηκε πάρα πολύ με την ομοσπονδία. Αν η ομοσπονδία κρίνει ότι ο κ. Γαλατσόπουλος μπορεί να λύσει τα προβλήματα του μπάσκετ πολύ καλά το έκανε. Θα πρέπει να το δούμε και στην πράξη. Πρέπει να το δούμε γιατί έχουν χαθεί χρήματα από τα λεφτά του στοιχήματος από τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη.
Τώρα για την ΕΟΚ δεν έχει νόημα να πούμε πολλά πράγματα… Φέτος κρίθηκαν δύο ντέρμπι, στην τελευταία φάση, με λάθος εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ένα με τη φάση στον ΣΕΦ του Γουόκαπ με τον Μπέικον και ένα με το οφθαλμοφανεστατο φάουλ που έγινε στον Παπαγιάννη. Δεν μιλάω για το φάουλ του Φαλ στον Γουίλιας δευτερόλεπτα πριν, γιατί αυτό είχε ερμηνεία. Είναι φάουλ αλλά αυτό μπορώ να το αποδεχθώ, αλλά το τελεύταίο είναι ξεκάθαρο φάουλ είναι αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν έχει ξαναγίνει στην πορεία των τελευταίων 30 χρόνων να κρίνονται δύο ντέρμπι με λάθος στην τελευταία φάση. Ο ΠΑΟ παραμένει εδώ μάχεται και συνεχίζει…


-Για τα όσα αναφέρονται ότι κλείνουν παίκτες για τη νέα σεζόν….

Το μόνο που θα πω είναι πως ο στόχος που έχει θέσει ο ΠΑΟ είναι πως από το να κάθεται να κλαίει ότι δεν τον σφυρίζει καλά ο Παπαπέτρου και ο Κάρδαρης… δεν θα κλάψει γι αυτό. Η απόφαση είναι ότι θα φτιάξει μια ομάδα, και φτιάχνει μια ομάδα η οποία θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να την ακουμπήσουν του χρόνου και να την πετάξουν κάτω από την πορεία της. Γιατί φέτος ο ΠΑΟ είναι ευάλωτος. Αντί να κλαίει, κοιτάει να φτιάξει μια ομάδα στην οποία δεν θα μπορούν να γίνονται πολλές παρεμβάσεις. Βήμα-βήμα, μεθοδικά, χωρίς φασαρίες, πιστεύω ότι ο κόσμος θα καταλάβει το καλοκαίρι ποια είναι η πρόθεση του Παναθηναϊκού. Και πώς ο ΠΑΟ αξιοποιεί το διάστημα αυτό, της αποτυχημένης του χρονιάς στην Ευρώπη κάνοντάς το πλεονέκτημα για την επόμενη χρονιά.

Για το θέμα του προπονητή…

Αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή είναι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μας έχει εντυπωσιάσει, και δεν έχει να κάνει με την επόμενη σεζόν αυτό, και μιλάω για τον Χρηστο Σερέλη ο οποίος πήρε μια ομάδα που ζαλιζόταν και είναι πια μια ομάδα, που μέσα σε έναν - δύο μήνες έχει αρχές έχει βρει μια άλλη ψυχολογία. Δεν λέω ότι ο Ράντονιτς δεν είναι ένας καλός προπονητής αλλά δεν έδεσε το… γλυκό. Ενταξει συμβαίνει αυτό. Απλως ο Σερέλης αυτή την στιγμή δείχνει ότι έχει πιάσει τον σφυγμό της ομάδας. από εκεί και πέρα, καταλαβαίνετε ότι σε αυτή την φάση δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Ούτε για τα μεταγραφικά, ούτε για τα προπονητικά. Μπορούμε να πούμε όμως ότι παλεύουμε με λύσσα για να φτιάξει κάτι το οποίο θα έχει μια τελείως διαφορετική εικονα τη νέα σεζόν και τελείως διαφορετική στόχευση.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Κοντού...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x