Ελλάδα

Καταγγελία διαιτητή για Ηλία Κορομηλά: «Προσπάθησε να με δωροδοκήσει στον τελικό του Eurocup»!

Ο διαιτητής Μικόλα Αμπρόσοφ κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Κορομηλάς επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στον 2ο τελικό του Eurocup του 2021 ανάμεσα σε Ούνικς Καζάν και Μονακό για να σφυρίξει υπέρ των Ρώσων!

Σοκάρει είδηση, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, και αφορά σε απόπειρα δωροδοκίας με μεσολαβητή Έλληνα διαιτητή! Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του ο Ουκρανός ρέφερι Μικόλα Αμπρόσοφ αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν παραμονές του 2ου τελικού του Eurocup του 2021, εκεί όπου τέθηκαν αντιμέτωπες η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη -τότε- και η Μονακό!

Ο Αμπρόσοφ, λοιπόν, λέει ότι μερικές ημέρες πριν το παιχνίδι, ο Ηλίας Κορομηλάς τον προσέγγισε μέσω τρίτου- του επίσης Ουκρανού διαιτητή Μπόρις Ρίζικ- και του είπε με κωδικοποιημένο τρόπο πως του προσφέρει 10.000 ευρώ για να σφυρίξει υπέρ της ρωσικής ομάδας! Συμπληρώνει, δε, ότι αρνήθηκε την προσφορά και δεν δέχτηκε να μιλήσει ο ίδιος με τον Κορομηλά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουκρανός ρέφερι Μικόλα Αμπρόσοφ για τον Ηλία Κορομηλά:

«Αυτό που θα πω μπορεί να εκπλήξει αρκετούς, αλλά έτσι συνέβησαν τα πράγματα: Τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι λαμβάνω μία κλήση από τον πιο διάσημο διαιτητή στην Ουκρανία, τον Μπορίς Ρίζικ.

Μου λέει πως στον τελικό παίζει η Ούνικς, που έχει Έλληνα προπονητή και Έλληνα βοηθό. Τον προσέγγισε (σ.σ. τον Ρίζικ) ο, επίσης Έλληνας, Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ήταν διαιτητής της Euroleague και προσπάθησε μέσω αυτού να έρθει σε συμφωνία μαζί μου. Αν συμφωνούσα, τότε ο Κορομηλάς θα μιλούσε απευθείας μαζί μου για να ''κανονίσουμε'' για τη νίκη της Καζάν.

Δεν απάντησα τίποτα στον Ρίζικ και μου είπε να το σκεφτώ για 24 ώρες. Αν άλλαζα γνώμη και όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου, θα έπαιρνα 10.000 ευρώ. Μου έδωσε, μάλιστα, έναν αριθμό Viber για να τηλεφωνήσω μετά το τέλος του ματς.

Όλοι ξέρετε το αποτέλεσμα, όμως: Η Μονακό κέρδισε για 3 πόντους…
»

Δείτε από το 37:33 έως και το 40:22 το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x