Ελλάδα

Ξεπέρασε το σοκ η ΑΕΚ

Στη σκιά του δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη ο Ντίξον και χωρίς τον Αμερικανό γκαρντ, η ΑΕΚ νίκησε 89-75 τον μαχητικό Κόροιβο στο ΟΑΚΑ. Κέρδος ο Ιβάνοβιτς με 19 πόντους.

Η εικόνα της ΑΕΚ μετά το δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Μάικ Ντίξον και σόκαρε όλη την οικογένεια της ομάδας ήταν ένα ερωτηματικό. Η ομάδα του Γιούρε Ζντοβτς εμφανίστηκε αρκούντως συγκεντρωμένη για να νικήσει τον αξιόμαχο Κόροιβο με 89-75 στο ΟΑΚΑ και να φτάσει τις οκτώ νίκες σε εννιά ματς της Α1.

Μεγάλο κέρδος ο Νίκολα Ιβάνοβιτς που κάλυψε το κενό του Αμερικανού γκαρντ με 19 πόντους, άλλους τόσους είχε ο Τζαουάντ Γουίλιαμς, ενώ 16 και 15 αντίστοιχα πρόσθεσαν Μαυροειδής και Μιλόσεβιτς. Στο μηδέν πάλι ο Φόλκερ, ενώ δεν έπαιξε ο τραυματίας Βασιλειάδης. Εξαιρετικός ο Κεν Μπράουν με 19 πόντους για την ομάδα της Αμαλιάδας.

inner

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ΑΕΚ απαντώντας στο αρχικό 6-0 με δέκα αναπάντητους πόντους και δύο τρίποντα του Μπράουν (6-10). Το τάιμ άουτ του Ζντοβτς συνέφερε την ομάδα του, που «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι με Γουίλιαμς και Μαυροειδή πήρε τον έλεγχο του αγώνα και αποσπάστηκε με επτά (22-15). Ιβάνοβιτς και Μιλόσεβιτς κρατούσαν με μακρινά σουτ σταθερά στην πρωτοπορία την «Ένωση», αλλά η ταυτόχρονη αμυντική της αναποτελεσματικότητα και ο οίστρος του Μπράουν διατηρούσαν τον Κόροιβο στο ματς (34-31). Το πρέσινγκ του Καλαμπάκου από το 1/4 του γηπέδου προβλημάτισε τους γηπεδούχους που πάντως κατόρθωσαν να κλείσουν το ημίχρονο με +7, 46-39.

inner

Η ΑΕΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς. Παίζοντας για ένα εξάλεπτο καλή άμυνα και με ώριμες επιλογές στην επίθεση άνοιξε τη διαφορά στους 15 (54-39). Ο Κόροιβος χρειάστηκε πεντέμισι λεπτά για να βρει καλάθι, αλλά αυτό δεν άλλαξε το μομέντουμ των «κιτρινόμαυρων» που με γκολ-φάουλ Μιλόσεβιτς έφτασε στο 63-46. Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε να έχει δρομολογηθεί, ο απίθανος Μπράουν και ο Χατζηνικόλας με καταιγισμό τριπόντων μείωσαν στους πέντε (63-58). Ο Ιβάνοβιτς με δύο βολές από αντιαθλητικό φάουλ και ένα τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου φρόντισε να περιορίσει τη ζημιά για την «Ένωση» (68-58), που εκτείνοντας το σερί στο 9-0 ξέφυγε ξανά (72-58) στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Η επιστροφή του Μαυροειδή στο παρκέ έδωσε σκορ από το «ζωγραφιστό» (79-65) και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κοροίβου η ΑΕΚ έφτασε χωρίς ιδιαίτερη απειλή στην όγδοη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 24-20, 46-39, 68-58, 89-75.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (5 ριμπ.), Σάκοτα 7, Μιλόσεβιτς 15 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Λαρεντζάκης, Φόλκερ, Ιβάνοβιτς 19, Μωραΐτης 1, Μαυροειδής 16 (4 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 19.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 13, Μπράουν 19 (4 ασίστ), Μιλουτίνοβιτς 12 (6 ριμπ.), Μιχάλογλου 2, Βαν Όστρουμ 5 (4 ασίστ), Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 6, Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 6, Χολ 10 (5 ριμπ.).

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Συμεωνίδης, Κοντίλης.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x