Ελλάδα

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός-Πρότυπο οι Πρίντεζης, Μπατίστ, Χάινς»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε για τη μεταγραφή του στη Φενέρ, για το αν υπήρξε ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και για τους στόχους τη στην Ευρωλίγκα.

Μετά το περασμά του από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, ο Κώστας Αντετοκούνμπο επέστρεψε στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο 25χρονος φόργουορντ έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ιστοσελίδα «Basketnews», μιλώντας τόσο για τη μεταγραφή του στη Φενέρ, όσο και για το αν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το περασμένο διάστημα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στους σέντερ των ελληνικών ομάδων που αποτέλεσαν πρότυπο για τον ίδιο, ενώ σχολίασε και το αν ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, υποστηρίζει τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Αντετοκούνμπο:


Τι κάνει καλύτερα από τον Γιάννη: «Θα έλεγα η ικανότητα να αλλάζω από το 1 έως το 5, το κάνω καλύτερα. Νομίζω ότι θα συμφωνούσε. Το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα μου έλεγε το ίδιο. Ότι δεν έχει παίξει με έναν ψηλό που μπορεί να αλλάζει με αυτό το ρυθμό. Πέρσι όταν αγωνίστηκα στην Ευρώπη μπορούσα να μαρκάρω παίκτες όπως ο Λάρκιν ή ο Τζέιμς».

Για την Εθνική ομάδα και το κλάμα στο τελευταίο παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ: «Ήταν εκείνη η στιγμή. Όταν συμβεί πρέπει να το ξεχάσεις και να προχωρήσεις. Είχαμε στόχους ως ομάδα και παίξαμε δυνατά, αντιμετωπίσαμε μία δύσκολη ομάδα, όπως η Γερμανία. Και άλλοι συμπαίκτες μου είχαν την ίδια αντίδραση στα αποδυτήρια».

Για τις προκλήσεις ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Έχουμε μία ομάδα με έναν σούπερ σταρ. Πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά όχι να ανέβουμε στην πλάτη του και να πιστεύουμε ότι θα μας σώσει. να παίξουμε ως ομάδα. Το κάναμε καλά στο EuroBasket. Και μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία τα έβαλε όλα. Μικρά πράγματα πρέπει να αλλάξουμε».

Για το σχόλιο του Σέρζ Ιμπάκα ότι τα αδέρφια Χόλιντεϊ θα κέρδιζαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω, ποιος είναι ο ψηλότερος από τους Χόλιντεϊ; Εμείς είμαστε όλοι ψηλοί, αν βάλουν τα σουτ, είναι οκ. Αλλά δεν τα βάλουν όμως εμείς θα κερδίσουμε».

Για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την επιλογή της Φενέρμπαχτσε: «Δεν βρέθηκα σε σοβαρές συζητήσεις με καμία από τις δύο ομάδες. Ίσως είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αλλά δεν υπήρχε πρόταση. Η Φενέρ, με πλέι μέικερ τον Καλάθη και τον Ιτούδη προπονητή, δεν ήταν δύσκολη απόφαση για να την πάρω».

Για τη σχέση των παικτών της Εθνικής Ελλάδας με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Όταν χάσαμε δεν είπαμε «αυτός φταίει». Μιλήσαμε με ανθρώπους της ομοσπονδίας, μας είπαν ότι τα δώσαμε όλα, ότι ο κόσμος ερωτεύτηκε ξανά το μπάσκετ. Από την προετοιμασία καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτή τη σχέση».

Για τι θέλει να πετύχει με την παρουσία του στην Ευρωλίγκα: «Θέλω να γίνω ένα κυρίαρχος ψηλός στην Ευρωλίγκα. Μου αρέσω να παίζω σε αυτήν. Θέλω να... χτίσω εδώ την καριέρα μου και να προχωρήσω».

Ποια ήταν τα πρότυπα των ψηλών που είχε μικρός: «Έβλεπα πολλά ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Πρίντεζης, ένας απο τους αγαπημένους μου, μου άρεσε ο Σόφο, ήταν κυρίαρχος. Όταν τον έβλεπα στην τηλεόραση τρελαινόμουν. Ο Μπατίστ και αυτός κυρίαρχος. Και φυσικά ο Χάινς. Όταν πήρε τις δύο EuroLeague ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος. Ένας... κοντός ψηλός με απίστευτη ενέργεια. Πίστευα ότι ήταν τρομερός. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς ψηλούς και μπορεί να αλλάξει από το 1 έως το 5».

Αν υπήρχε κόντρα, αφού ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός και ο Θανάσης έπαιξε στον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω αν ο Γιάννης είναι Ολυμπιακός. Υπάρχει η φωτογραφία με τη φανέλα του Ολυμπιακού όταν ήταν παιδί και όλοι νομίζουν ότι είναι Ολυμπιακός. Ο Θανάσης έπαιξε στον Παναθηναϊκό, οπότε τότε στηρίζαμε τον Παναθηναϊκό».

Η ποιότητα που συνδέει τρεις μεγάλους συμπαίκτες του, τον Γιάννη, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Ντόντσιτς: «Νομίζω η νοοτροπία τους. Όταν ήμουν στο Ντάλας και έβλεπε τον Λούκα... Είχε έρθει 18-9 ετών και έπαιζε σαν να ήταν 29 χρόνων. Όλοι έχουν ένα μικρό κομμάτι. Ο ΛεΜπρόν είναι σούπερ επαγγελματίας, τρώει σωστά ο Γιάννης δουλεύει σκληρά. Αν δεν κάνει κάτι καλά, θα το δουλέψει και δεν θα φύγει αν δεν το κάνει σωστά».

Για το πρωτάθλημα που κέρδισε με τους Λος Άντζελες Λέικερς: «Όταν κερδίσεις κάτι μία φορά, θέλεις να κερδίσεις συνέχεια. Πάντα υπάρχει ένας στόχος για να τον κερδίσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x