Ελλάδα

Λαγός: «Ήταν τελικός για εμάς, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο αποφασισμένοι»

Ο Κωνσταντίνος Λαγός σε δηλώσεις του μετά τη νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Βόρειας Μακεδονίας, επισήμανε πως στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και πήραν το ροζ φύλλο του αγώνα.

Σώθηκε... η Εθνική Εφήβων από έναν ακόμα ''τελικό'' και επιπρόσθετο άγχος καθώς με τη νίκη επί της Βόρειας Μακεδονίας με 77-61 διασφάλισε τη παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Πλέον, θα αγωνιστεί για τη τελική της κατάταξη. Ο Κωνσταντίνος Λαγός σε δηλώσεις του μετά το πέρας της αναμέτρησης υπογράμμισε τη κρισιμότητα του παιχνιδιού και τόνισε πως στοπ δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Ηλία Καντζούρη φάνηκε πιο συγκεντρωμένο προκειμένου να επικρατήσει.

«Ήταν σημαντική νίκη σίγουρα, αλλά η διοργάνωση δεν τελειώνει εδώ. Πάμε για άλλες δύο νίκες. Σίγουρα υπάρχει πίεση. Ήταν θεωρητικά ένας τελικός για εμάς, Φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο όταν κάναμε κάποια λάθη που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Στο δεύτερο ήμασταν πιο αποφασισμένοι, ξέραμε πως πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει για να νικήσουμε και πως ήμασταν καλύτερη ομάδα. Ήταν κάτι που όμως έπρεπε να το δείξουμε στο γήπεδο και όχι στα λόγια και αυτό κάναμε».

Στη συνέχεια μίλησε για τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ και τη καλύτερη πορεία που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν.

«Δεν ξέρω τι ακριβώς έφταιξε. Σίγουρα είχαμε την ατυχία να χτυπήσει ο Σαμοντούροβ. Ήταν κάτι που μας επηρέασε αρκετά. Δεν είχαμε πολύ ενέργεια, κάτι που ο Αλέξανδρος μας δίνει. Δεν έφταιξε μόνο αυτό όμως. Κάπου νιώθουμε πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας, πιστεύαμε πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα, αλλά είναι μπάσκετ. Δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Μπορεί ο τελευταίος να νικήσει τον πρώτο. Είδατε και τι έγινε με τον αγώνα Σλοβενία – Γαλλία. Το θέμα δεν έιναι αυτό. Το θέμα είναι πως δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά και να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν… Κοιτάμε το τώρα και θέλουμε να κλείσουμε τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, αναφέρθηκε για την εμπειρία να αγωνίζεται με την Εθνική.

«Είναι μοναδική εμπειρία αρχικά να φορά το εθνόσημο και να παίζει για τη χώρα σου. Είναι όνειρο για κάθε αθλητή. Από την άλλη, είναι ευκαιρία να τεστάρεις τις ικανότητές σου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, να δεις τι μπορείς να κάνεις, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις και πως μπορείς να παίζεις. Να δεις που βρίσκεται. Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε συγκρίσεις μόνο εντός Ελλάδας. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σου δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα συγκριτικά με τις άλλες χώρες για να δεις και το προσωπικό σου επίπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x