Ελλάδα

Λαρεντζάκης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Μεγάλη υπόθεση οι επτά συνεχόμενοι τίτλοι»

Σημαντικό τρόπαιο ομαδικής προσπάθειας στην άμυνα και πίστης στο πλάνο χαρακτήρισε το τρίτο συνεχόμενο κύπελλο του Ολυμπιακού ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα λεπτά από την κατάκτηση του τέταρτου κυπέλλου Ελλάδας στην καριέρα του και τρίτου με τον Ολυμπιακό, και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο, απολαμβάνει για μία ακόμα φορά με τα «ερυθρόλευκα» το νέκταρ της επιτυχίας. «Κάναμε σπουδαία δουλειά πάνω στον Ναν, αλλά ήταν σημαντικό πως είχαμε ενέργεια και πηγαίναμε πάντα πρώτοι στις διεκδικούμενες μπάλες», αποκρίνεται στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, μιλώντας για το τι οδήγησε στο τρόπαιο, που όπως τόνισε αναπτερώνει ακόμα περισσότερο το ηθικό ενόψει της συνέχειας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κατακτήσει επτά συνεχόμενους τίτλους, ιδιαίτερα απέναντι σε έναν πολύ πιο δυνατό πλέον Παναθηναϊκό», τονίζει ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ και προσθέτει: «Θα είμαστε ακόμα καλύτεροι με την επιστροφή των τραυματιών, αλλά χρειάζεται υπομονή». Διαβάστε επίσης τι είπε για την ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά την διάρκεια του τελικού στις εξέδρες του κλειστού «Δύο Αοράκια».

Αναλυτικά, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Νίκο Ζέρβα, για:

-το γεγονός πως είναι μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που έχει κατακτήσει επτά συνεχόμενους εγχώριους τίτλους:

«Είναι μεγάλη υπόθεση για μας και την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, πόσο μάλλον όταν φέτος ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει, έχει δυναμώσει και έχει μεγάλες προσδοκίες. Ήταν πολύ σημαντικό τρόπαιο για μας, αλλά προχωράμε. Έχουμε μπροστά μας άλλους δύο στόχους».

-το αν η άμυνα έκρινε τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, και την νίκη που ήρθε παρά την αστοχία στα τρίποντα:

«Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας και στο πλάνο μας, οπότε δεν… αγχωθήκαμε όταν δεν έμπαιναν τα σουτ. Ο κόουτς μας ηρεμούσε και μας έλεγε πως θα μπουν αργά ή γρήγορα, αλλά ζητούσε να συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό ρυθμό στην άμυνα. Το κάναμε, αφού ήμασταν ενεργειακά σε εξαιρετικό επίπεδο. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός, γιατί όταν παίζεις στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό τα τρόπαια είναι αυτά που μετράνε. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος στην διοργάνωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-το… μυστικό του περιορισμού του Κέντρικ Ναν:

«Ο Ναν είναι σημείο αναφοράς στον Παναθηναϊκό. Σουτάρει πολύ καλά και έχει τεράστιο ταλέντο. Ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την νίκη σίγουρα το να μείνει χαμηλά. Θεωρώ πως ο Τόμας (σ.σ. Γουόκαπ) έκανε πολύ καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του, αλλά γενικότερα παίξαμε τρομερή ομαδική άμυνα, και κρατήσαμε χαμηλά την παραγωγή του αντιπάλου. Κάναμε την διαφορά γιατί… βουτάγαμε για κάθε διεκδικούμενη μπάλα».

-το αν αλλάζει η ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα:

«Σίγουρα ο τίτλος είναι τίτλος, είτε λέγεται πρωτάθλημα, κύπελλο ή Σούπερ Καπ. Δεν υπάρχει υποδεέστερο τρόπαιο, πόσο μάλλον όταν είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ψυχολογία μας το τελευταίο διάστημα ήταν έτσι και αλλιώς καλή. Όλη η ομάδα δουλεύει σε πολύ καλό επίπεδο και όσο επιστρέφουν οι τραυματίες και έχουμε υγεία όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Χρειάζεται υπομονή γιατί η χρονιά είναι μεγάλη και τα παιχνίδια πάρα πολλά. Έχουμε δρόμο όμως ακόμα».

-την ατμόσφαιρα στις εξέδρες κατά την διάρκεια του τελικού:

«Είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό που έγινε. Δεν θέλουμε ακραίες καταστάσεις, αλλά ωραίες ατμόσφαιρες με παιδιά και οικογένειες όπως αυτή. Οπότε σίγουρα είναι ένα βήμα μπροστά για να μην υπάρχει βία στον αθλητισμό και να χαιρόμαστε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x