Ελλάδα

«Σώθηκε» ο Ιωνικός, εξασφάλισε η Λάρισα την έκτη θέση του πρωταθλήματος

Διασφάλισε την παραμονή του στην Stoiximan Basket League ο Ιωνικός, αν και ηττήθηκε από την Λάρισα με 86-84, λόγω της υπέρ του ισοβαθμίας με τον Ηρακλή και οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην έκτη θέση.

Σε ένα πραγματικό θρίλερ, ο Ιωνικός παρόλο που ηττήθηκε από την Λάρισα με 86-84, παρέμεινε στην Stoiximan Basket League, εξαιτίας της υπέρ του ισοβαθμίας με τον Ηρακλή, ενώ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» την έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Στην εναρκτήρια περίοδο φάνηκε αμέσως ότι ο Στεφάν Μούντι βρισκόταν στην ζώνη του λυκόφωτος και με δύο τρίποντα στα πρώτα λεπτά έθεσε γρήγορα-γρήγορα τους κανόνες του και γενικότερα στο πρώτο δεκάλεπτο που σημείωσε 11 πόντους συνολικά. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ηγήθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος πήρε τις περισσότερες προσπάθειες της ομάδας του, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 19-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι, καθώς αμφότεροι είχαν την δική τους… ατζέντα, αφενός ο Ιωνικός επιζητούσε την οριστική παραμονή της, αφετέρου η Λάρισα να… κοιτάξει την έκτη θέση του πρωταθλήματος. Ο Μούντι συνέχισε το έργο του και με τρία ακόμα τρίποντα επιβεβαίωσε ότι ήταν σε καλή μέρα, αν και ο Νίκος Αρσενόπουλος σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της εφετινής χρονιάς και με 5 πόντους στην περίοδο, το ημίχρονο έκλεισε στο 46-46.

Στην επανέναρξη οι φιλοξενούμενοι κυρίως από την περιφέρεια απειλούσαν και κυρίως με τον Ντάνιελ Χάμιλτον που ευστόχησε σε δύο τρίποντα, αντιμετώπισαν την πολύπλευρη επίθεση της Λάρισας που είχε ως κύριο εκφραστή τον Ουσμάν Κρουμπαλί. Έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν μπροστά με 69-64.

Στην τελευταία περίοδο ο Ιωνικός κάλυψε την ισχνή διαφορά που κρατούσε η Λάρισα και στο τέλος ισοφάρισε και διεκδικούσε την νίκη. Ο Γιάνις Μπερζίνις με μισό λεπτό πριν για τη λήξη, με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 86-84, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 46-46, 69-64, 86-84

Δείτε την στατιστική του αγώνα εδώ:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x