Ελλάδα

Επιβλήθηκε του Άρη και πήρε μία ακόμα νίκη-χρυσάφι στη μάχη της παραμονής το Λαύριο

Μία ακόμα σημαντικότατη νίκη στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην Basket League πανηγύρισε το Λαύριο, επικρατώντας 81-70 εντός έδρας του Άρη, για τη 19η αγωνιστική!

Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, παίρνοντας νίκη που μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι στη μάχη της παραμονής το Λαύριο!

Η ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στον Άρη και με σημαντικότερο «όπλο» την άμυνά της, ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο και δικαίως πανηγύρισε την 5η νίκη της στη φετινή σεζόν, με 81-70.

Έτσι, ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας μία νίκη περισσότερη από Ιωνικό, Καρδίτσα και Απόλλωνα Πάτρας. Από την άλλη, ο Άρης που μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να χάσει τα playoffs, έπεσε στο 9-10.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Φλαγκ (17π, 16 ριμπ.), Κόουλ (13π, 6 ασίστ) και Ζάρας (12π.), ενώ για τον Άρη ξεχώρισαν Χόρτσλερ (13π, 10 ριμπ.), Νότε (12π, 5 ασίστ) και Καββαδάς (11π, 8 ριμπ.).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Νετζήπογλου και Τολιόπουλο να βάζουν τον Άρη μπροστά με 6-2, πριν οι γηπεδούχοι αντιδράσουν ισοφαρίζοντας σε 10-10 με τον Γερομηχαλό στα μισά της πρώτης περιόδου, ενώ στη συνέχεια πήραν και το προβάδισμα (15-13) με τρίποντο του Κόουλ. Σε εκείνο το σημείο του ματς το Λαύριο έφτιαξε ένα μικρό σερί 7-2, χάρη στο οποίο ξέφυγε με 22-15, πριν ο Μήτρου-Λονγκ μειώσει για τους φιλοξενούμενους σε 22-19.



Με πέντε πόντους του Γερομηχαλού και ένα κάρφωμα του Φλαγκ, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 31-25, με τους Χόρτσλερ και Καββαδά να βάζουν τους Θεσσαλονικείς σε «απόσταση αναπνοής» (31-28). Με τρίποντο του Ζάρα και δίποντο του Κολοβέρου, το Λαύριο ξαναπήρε διαφορά ασφαλείας, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ξανά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας πίσω μόνο με τρεις, 40-37, χάρη σε τρίποντο του Χόρτσλερ.



Μετά από ένα άστοχο δίλεπτο για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, το Λαύριο προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (55-45) χάρη σε αντιαθλητικό φάουλ που πήρε ο Φλαγκ, ενώ ο Ζάρας έκλεισε το δεκάλεπτο με τρίποντο και η ομάδα του επικράτησε σε επί μέρους σκορ 22-14.



Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει, αλλά το καλύτερο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 70-63 με κάρφωμα του Χόρτσλερ, με το Λαύριο όμως να ανταποκρίνεται σωστά αμυντικά, και συνεχίζοντας να έχει για... μπροστάρηδες επιθετικά τους Φλαγκ και Κόουλ, κατάφερε να επικρατήσει τελικά με 81-70!



Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-37, 62-51, 81-70

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x