Ελλάδα

Άλωσε το Λαύριο και εξασφάλισε οριστικά την παραμονή η Καρδίτσα!

Η Καρδίτσα ήταν καλύτερη σε σχεδόν όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησε με σκορ 95-88 στο Λαύριο, εξασφαλίζοντας οριστικά την παραμονή της στη Stoiximan Basket League και για την επόμενη σεζόν!

Μεγάλη νίκη και... παραμονή για την Καρδίτσα!

Η ομάδα της Θεσσαλίας νίκησε μέσα στην έδρα του Λαυρίου με σκορ 95-88 στην πρώτη αγωνιστική των playouts, και εξασφάλισε οριστικά πως θα παίζει στη Stoiximan Basket League και τη νέα σεζόν, αφού απέχει πλέον 5 νίκες (8-15) από τον ουραγό Απόλλωνα Πάτρας με 4 αγωνιστικές να απομένουν! Αυτό ήταν, μάλιστα, το πρώτο «διπλό» στην ιστορία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, μετά από 22 ήττες σε ισάριθμα ματς!

Από την πρώτη περίοδο της αναμέτρησης, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου ήταν αυτό που είχε τα ηνία του αγώνα, ακόμη και αν οι δύο ομάδες ήταν για αρκετή ώρα πολύ κοντά. Σταδιακά, από την τρίτη περίοδο και μετά, οι Θεσσαλοί άρχισαν να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο ρυθμούς, με το Λαύριο να παλεύει αλλά να μην μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στο φινάλε.



Από πλευράς των νικητών, κορυφαίος με 22 πόντους ήταν και πάλι ο Τέβιν Μακ, ενώ μεγάλο ματς έκανε με 18 πόντους ο Σακ Μπιουκάναν. Πολύ σημαντική η συνεισφορά των Γιώργου Καμπερίδη και Ρέι ΜακΚάλουμ που είχαν από 14 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.



Από πλευράς του Λαυρίου, που έπεσε στο 8-15 και έχασε την ευκαιρία να μείνει στο «κατόπι» μιας θέσης στα playoffs, ξεχώρισε με 21 πόντους ο Ξαβιέ Καστανιέδα, ενώ 19 πρόσθεσε ο Βασίλης Μουράτος και άλλους 16 ο Καλίντ Μουρ. Καλή εμφάνιση με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ για τον Νόα Χόρκλερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Λαύριο παρατάχθηκε χωρίς τους Κωστή Γόντικα, Βασίλη Καββαδά και Παναγιώτη Τσάμη, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον βαριά τραυματία Ρομέλο Γουάιτ και τον Νεοκλή Αβδάλα (ίωση).

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 42-49, 68-70, 88-95

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x