Ελλάδα

Λαύριο: Ο Κουάθ πάει Σουδάν και τον περιμένει ο Ντενγκ

Ο νέος παίκτης του Λαυρίου, Κουρ Κουάθ, κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Σουδάν και θα συναντήσει τον πρώην ΝΒΑερ Λουόλ Ντενγκ.

Ο νέος ψηλός του Λαυρίου, Κουρ Κουάθ, κλήθηκε να συμμετάσχει στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με την εθνική ομάδα του Νοτίου Σουδάν.

Η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας ενημέρωσε με έγγραφό της την ΚΑΕ Λαύριο για την κλήση του 24χρονου σέντερ και δόθηκε η σχετική άδεια από την ομάδα, για να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Κουάθ θα ταξιδέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Τυνησία, προκειμένου να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα της χώρας του, η οποία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Σενεγάλη (26/8), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (27/8) και την Αίγυπτο (28/8) στη προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Λαυρίου στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νοτίου Σουδάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν είναι ο άλλοτε All Star στο ΝΒΑ Λουόλ Ντενγκ, ο οποίος και θα περιμένει στην πρωτεύουσα της χώρας, Τζούμπα, τους διεθνείς μετά τους αγώνες στην Τυνησία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x